-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Flandrija stiprins bendradarbiavimą žaliosios energetikos srityje

Lietuva su Belgijos regionu Flandrija ketvirtadienį pasirašė susitarimo memorandumą dėl bendradarbiavimo atsinaujinančioje energetikoje – statistinių žaliosios energetikos perdavimų arba jūros vėjo plėtros Baltijos jūroje.
Vėjo jėgainės jūroje
Vėjo jėgainės jūroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Energetikos ministerijos teigimu, dokumentą pasirašė laikinai ministro pareigas einantis Žygimantas Vaičiūnas ir Flandrijos energetikos ministrė Zuhal Demir, praneša ministerija.

„Lietuva, būdama regiono lyderė plėtojant atsinaujinančiosios energetikos šaltinius, sėkmingai tęsia bendradarbiavimą su kitomis ES valstybėmis narėmis. Tikiu, kad glaudus bendradarbiavimas gali mums padėti visapusiškai ir ekonomiškai efektyviausiu išnaudoti atsinaujinančių energijos šaltinių potencialą“, – pranešime sakė Ž.Vaičiūnas.

„Bendradarbiavimas padės Flandrijos regionui ekonomiškiau įgyvendinti savo politikos tikslus, nes atsinaujinančiosios energijos potencialas Flandrijos regione yra gana ribotas dėl didelio gyventojų tankumo ir ribotos erdvės vėjo energetikai“, – pranešime cituojama Z.Demir.

Ministerija pažymi, kad siekiant pačiu ekonomiškiausiu būdu įgyvendinti ambicingus Europos Sąjungos (ES) atsinaujinančiosios energetikos tikslus, Bendrijoje skatinamas aktyvus valstybių narių bendradarbiavimas plėtojant atsinaujinančią energetiką.

Kaip jau skelbta, perduodant atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) statistikos perviršio dalį Lietuva ketina tęsti bendradarbiavimą ir su Liuksemburgu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius