TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuva ir JAV stiprina partnerystę energetikoje

Lietuva ir JAV stiprina transatlantinę partnerystę energetikoje. Energetikos viceministras Albinas Zananavičius sako, jog šalis ypač vertina šią partnerystę ir kalbasi apie galimybes ją dar labiau stiprinti.
Šaulių Sąjungos, JAV ambasados ir karių, NATO pajėgumų integravimo vieneto ginkluotės ir informacinė ekspozicija
Šaulių Sąjungos, JAV ambasados ir karių, NATO pajėgumų integravimo vieneto ginkluotės ir informacinė ekspozicija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Partnerystės dėl transatlantinio bendradarbiavimo energetikos srityje formatas reikšmingai prisideda prie dvišalių ir daugiašalių santykių stiprinimo“, – pranešime sakė A.Zananavičius, apsilankęs Vašingtone, kur su partneriais aptarė regionines energetinio saugumo aktualijas.

Pasak Energetikos ministerijos, JAV valstybės pareigūnai dėkojo Lietuvai, rodančiai lyderystę teikiant pagalbą Ukrainai atstatant sugriautą energetikos infrastruktūrą, jie tai pat žada teikti paramą Lietuvai ir kitoms regiono šalims siekiant stiprinti šalių energetinės sistemos atsparumą.

A.Zananavičius vasario 14–15 dienomis Vašingtone susitiko su JAV Valstybės ir Energetikos departamentų atstovais, kitais pareigūnais.

Kovo 1–2 dienomis Zagrebe, Kroatijoje, vyks Partnerystės dėl transatlantinio bendradarbiavimo energetikos srityje susitikimas, jo metu vyks JAV energetikos sekretorės ir Baltijos šalių energetikos ministrų susitikimas. Jame dalyvaus energetikos ministras Dainius Kreivys ir A.Zananavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius