Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Latvija ruošiasi „E.ON“ pasitraukimui

Vokietijos energetikos gigantas „E.ON“ pradeda pasitraukimą iš Rytų Europos rinkų, rašo „Verslo žinios“. Latvijos ir Lietuvos vyriausybių atstovai patvirtino besiruošiantys galimam „E.ON“ pasitraukimui iš Baltijos šalių rinkos.
Jaroslavas Neverovičius
Jaroslavas Neverovičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius interviu Latvijos žiniasklaidai patvirtino, kad Vyriausybė „gerai žino apie „E.ON“ planus Lietuvoje ir visame regione“, rašo portalas bnn.lv.

„Su „E.ON“ mes pradėjome diskusijas, tačiau aš nesu pasiruošęs dabar viešai atskleisti jų turinį“, – sakė J.Neverovičius.

Pasak portalo, „Latvijas Gaze“ akcininkai gruodžio pradžioje svarstys valdymo pertvarką – praėjusią savaitę jos valdybą paliko daugiausiai – 47,23 proc. – akcijų valdančio „E.ON Ruhrgas“ atstovai.

Lietuvos valdžia jau kurį laiką derasi su „E.ON“. Pasak šaltinių, dėl kainos jau suderėta, tačiau ji neatskleidžiama – kai kurių ekspertų nuomone, už „Amber Grid“ akcijas jis galėtų gauti ne mažiau kaip 200 mln. eurų.

Jeigu „E.ON“ akcijas išpirks Baltijos šalių vyriausybės, bendrovės gebės formuoti artimesnę Lietuvos ir Latvijos interesams dujų bendrovių politiką, rašo vz.lt.

„E.ON“ yra valdo 38,9 proc. „Lietuvos dujų“ ir „Amber Grid“ akcijų, taip pat 11,76 proc. „Lesto“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius