Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva, Latvija ir Estija pradėjo konsultacijas dėl naujos AE projekto

Vyriausybei praėjusią savaitę įpareigojus energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių iki liepos 1 dienos tartis su regioniniais partneriais – latviais ir estais, ar naujomis sąlygomis jiems yra priimtinas Visagino atominės elektrinės (VAE) projektas, šalys pradėjo konsultacijas. Dėl trijų šalių ministrų susitikimo kol kas nėra susitarta.
Visagino atominė elektrinė
Visagino atominė elektrinė / VAE vizualizacija

„Vyksta konsultacijos ekspertų lygyje – jose dalyvauja bendrovių atstovai ir ministerijų specialistai. Kol kas nėra datos, kada įvyks ministrų susitikimas“, – BNS sakė energetikos ministro patarėja Daiva Rimašauskaitė.

Pasak jos, konsultacijos yra tęstinis procesas, atsižvelgus į esamą padėtį ir Vyriausybės sprendimą.

Vyriausybė yra nutarusi, kad jei šalys nutartų kartu tęsti projektą, iki spalio 1 dienos būtų apsispręsta dėl bendros projekto įgyvendinimo bendrovės įkūrimo.

Premjero sudarytai darbo grupei pareiškus, kad atominės elektrinės statyba Lietuvai yra per brangi, o jos gaminamos elektros kaina gali būti nekonkurencinga, valdžia teigia, jog projektas būtų tęsiamas tik pagerinus sąlygas, dėl kurių bus deramasi su Latvijos ir Estijos energetikos įmonėmis „Latvenergo“ ir „Eesti energia“ bei Japonijos korporacija „Hitachi“.

Europos Komisijos energetikos komisaras Giuntheris Oettingeris praėjusį penktadienį Vilniuje pareiškė, kad Lietuvos Vyriausybė turi pat nuspręsti, ar statyti naują branduolinę jėgainę, tačiau pati viena Lietuva per maža tokiam projektui.

Jis ragino šiuo klausimu kalbėtis su Latvija, Estija, Lenkija ir kurti bendrą elektros rinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius