Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva suteikė prieglobstį Rusijos naftos verslininkui R.Ružečko

Lietuva suteikė prieglobstį naftos užteršimu Rusijoje įtariamam verslininkui Romanui Ružečko, 15min patvirtino Migracijos departamentas. Jis, bėgdamas nuo baudžiamojo persekiojimo savo šalyje, į Lietuvą atvyko pernai vasarą.
Naftotiekis
Naftotiekis / AFP / Scanpix nuotr.

R.Ružečeko Lietuvoje buvo sulaikytas ir suimtas praėjusių metų liepos viduryje.

Verslininko ekstradicijos siekusi Rusijos teisėsauga įtaria, kad R.Ružečko prisidėjo prie naftos užteršimo bendrovės „Transneft“ valdomame tinkle.

Rusijos naftotiekis „Družba“ buvo sustabdytas balandžio 19-ąją, jame nustačius didelę koncentraciją dichloretano – toksiškos, stiprų korozijos poveikį turinčios medžiagos. Reaguojant į tai nutrauktas užterštos naftos tiekimas mažiausiai į šešias Europos šalis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Naftotiekis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Naftotiekis

„Transneft“ duomenimis, per „Družba“ ir Ust Lugos uostą buvo transportuota apie 3 mln. tonų užterštos naftos.

Lietuvoje veikianti Lenkijos kapitalo naftos perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“, tikėtina, taip pat buvo atsigabenusi chloru užterštos naftos krovinį, anksčiau skelbė naujienų agentūra BNS.

R.Ružečko advokatai pernai vasarą skundė Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą jį suimti. Tada Vilniaus apygardos teismas nutarė paleisti jį į laisvę, bet verslininkas turėjo teisėsaugai atiduoti dokumentus, jam uždėta apykojė.

Migracijos departamentas nutarė R.Ružečko suteikti politinį prieglobstį šių metų kovą, 15min patvirtino institucijos vadovė Evelina Gudzinskaitė. Ši naujiena iki šiol nebuvo viešai skelbta.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Evelina Gudzinskaitė

Rusijos verslininko advokatas Rolandas Tilindis yra sakęs, kad baudžiamasis procesas Rusijoje jo kliento atžvilgiu gali būti neobjektyvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius