-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje vizitą pradeda ACER vadovas

Pirmadienį į Lietuvą atvyksta Europos Sąjungos (ES) Energetikos reguliavimo institucijų bendradarbiavimo agentūros (ACER), kuri dalyvauja integruojant ES vidaus elektros ir gamtinių dujų rinką, vadovas Christianas Zinglersenas.
Elektros kainos
Elektros kainos / 123RF.com nuotr.

Agentūra praėjusią savaitę BNS patvirtino, kad Ch.Zinglersenas Lietuvoje viešės rugsėjo 26–27 dienomis ir susitiks su Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos (VERT) atstovais.

VERT pranešė, kad ACER vadovas susitiks su Prezidentūros, Energetikos ministerijos, bendrovės „Klaipėdos nafta“ atstovais, lankysis Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminale.

Vėliau Ch.Zinglersenas vyks į kitas Baltijos šalis, kur tęs diskusijas apie energetikos rinkos situaciją Baltijos regione, tiekimo saugumą, energetikos kainų valdymo priemones bei tolesnį ACER bendradarbiavimą su Lietuvos, Latvijos, Estijos energetikos reguliuotojais.

ACER Bendrijos mastu tvirtina elektros biržų, tarp jų ir „Nord Pool“, kainų apskaičiavimo algoritmą. Būtent jis lemia itin aukštas elektros kainas Lietuvoje, kur didelė dalis elektros gaminama iš dujų.

Lietuva ir kitos Baltijos šalys kitas ES bando įtikinti įvesti dujų kainų lubas arba pakeisti elektros biržos kainų skaičiavimo algoritmą ir taip sumažinti rekordines kainas vartotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius