Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos energija“ galėtų iš Vilniaus savivaldybės perimti Vilniaus trečiąją termofikacinę jėgainę

Vilniaus savivaldybei perėmus Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę (TEC), atsirastų galimybės objektyviai nustatyti rinkos sąlygas atitinkančią jos vertę ir įvertinti tolimesnes panaudojimo galimybes. „Lietuvos energija“ yra pasirengusi bendradarbiauti su Vilniaus savivaldybe ir derėtis dėl efektyvaus infrastruktūros panaudojimo.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti.
Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Iki šiol jokių galimybių įvertinti TEC technologinę įrenginių būklę, nustatyti rinkos sąlygas atitinkančią turto vertę nei Vilniaus miesto savivaldybė, nei valstybės valdoma įmonių grupė „Lietuvos energija“ neturėjo.

Dėl TEC vystymo buvo svarstoma pasirašyti ketinimų protokolą tarp „Lietuvos energijos“ ir savivaldybės, tačiau, savivaldybei nesant TEC valdytoja, to padaryti nebuvo įmanoma, kadangi savivaldybė negalėjo užtikrinti prieigos prie reikiamų duomenų ir informacijos, teigiama „Lietuvos energijos“ pranešime spaudai.

Nuomos sutarties pagrindu TEC yra valdoma „Vilniaus energijos“ – spalio 15 d. „Vilniaus energija“ viešai paskelbė apie ketinimą grąžinti elektrinę savivaldybei.

VIDEO: Uždaroma Vilniaus trečioji termofikacinė elektrinė (VE-3), kuri nebebus naudojama šilumai gaminti.

„Kol TEC nebuvo valdoma savivaldybės, tai buvo pagrindinis ribojantis faktorius – TEC grąžinimas savivaldybei leistų rimtai analizuoti elektrinės perėmimo galimybes. Bendradarbiaujame su savivaldybe ir ieškome galimybių iš TEC gauti didžiausią pridėtinę vertę elektros ir šilumos vartotojams“, – teigia „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Prieš perimant tokios apimties turtą, būtina atlikti išsamią techninę, finansinę ir ekonominę analizes, o TEC turto vertę turi įvertini kompetentingi turto vertintojai – ekspertai. Kol kas niekas nėra įvertinęs ir nustatęs TEC rinkos sąlygas atitinkančios turto vertės ir jos technologinių panaudojimo galimybių.

„TEC yra Lietuvos elektros energijos tiekimo ir Vilniaus šilumos tiekimo sistemos dalis, todėl šio įrenginio perspektyva visų pirma priklausys nuo šių dviejų sistemų poreikio. TEC turtas gali būti vertingas esamomis prisijungimo prie inžinerinių tinklų galimybėmis ir kita panaudotina infrastruktūra. Kai galėsime įvertinti TEC būklę, atlikti techninį auditą, turto vertinimą, tuomet bus aiškiau, kokios yra elektrinės perspektyvos“, – sako D.Misiūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius