Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Lietuvos energija“ tampa „Ignitis“: kas keisis vartotojams?

Energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ ne tik keičia pavadinimą, bet ir kelia sau ambicingus tikslus. Įmonių grupė ketina didinti pajamas iš užsienio, plėsti savo paslaugas užsienyje bei sukurti energetiškai sumanų pasaulį. Be to, tapusi „Ignitis“, bendrovė pasiūlys ir naujų paslaugų vartotojams.
Ignitis
Ignitis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Anot „Ignitis grupės“ generalinio direktoriaus ir valdybos pirmininko Dariaus Maikštėno, įmonės sprendimą keisti prekės ženklą lėmė trys pagrindinės priežastys. Pirmiausiai norėta didinti grupės efektyvumą.

„Vis labiau stiprinant pozicijas esamose užsienio rinkose ir žengiant į naujas, vieno prekės ženklo valdymas yra daug paprastesnis ir efektyvesnis. Tad daugiau nei 14 anksčiau buvusių prekės ženklų buvo konsoliduota į vieną tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų suprantamą prekės ženklą. Ilguoju laikotarpiu tai padės taupyti išlaidas bei efektyviau valdyti komunikaciją“, - įsitikinęs D.Maikštėnas.

Daugiau nei 14 anksčiau buvusių prekės ženklų buvo konsoliduota į vieną prekės ženklą.

Nyksta monopolija, kuriamas sumanus pasaulis

Pokyčiais siekiama tapti ir patogesniais klientams – nuo šiol klientai visas reikiamas energetikos paslaugas gaus nebe iš kelių skirtingų bendrovių, o iš vienų – „Ignitis“ – rankų.

Galiausiai, naujuoju prekės ženklu žymimas naujas etapas – iš monopolijos įmonė tampa konkurencinga bendrove.

„Kaip kažkada išnyko „Lietuvos kuro“ ar „Lietuvos telekomo“ monopoliai, taip ir „Lietuvos energijos“ monopolis neturi ateities. Mes sėkmingai konkuruojame tarptautinėse rinkose, esame pasiruošę rimtai konkuruoti Lietuvoje, todėl turime išsivaduoti iš postsovietinio valstybinio monopolinio įvaizdžio. Senasis vardas kelia sąsajas su valstybiniu monopoliu, o jo keitimas įtvirtina pokytį tiek įmonės darbuotojų savimonėje, tiek ir mūsų klientų suvokime“, - aiškina D.Maikštėnas.

„Ignitis grupės“ vadovo teigimu, pokyčių pagrindas – 2018 m. paskelbta strategija LE2030, kurios didžiulė dalis remiasi veikla tarptautinėse rinkose. Tikimasi, kad su viena vieta nesusietas pavadinimas padės efektyviau dirbti bei sukurti energetiškai sumanų pasaulį.

„Ignitis grupės“, kaip vienos didžiausių energetikos įmonių grupių Baltijos šalyse, misija yra energetiškai sumanaus pasaulio kūrimas. Tradicinei energetikai išgyvenant virsmą, „Ignitis“ signalizuoja žalios, išmanios, globalios energetikos pradžią. Aiškų prioritetą skirsime žaliajai generacijai, išmanizacijai, skaitmenizacijai. Šiomis kryptimis šiuo metu juda visas pasaulis“, - įsitikinęs D.Maikštėnas.

Vis daugiau pajamų – iš užsienio

D.Maikštėno teigimu, grupės įmonės šiuo metu veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Suomijoje, o jos investicijos į inovacijų projektus siekia ir Jungtinę Karalystę, Norvegiją, Prancūziją. Šiuo metu didžiausias dėmesys skiriamas plėtrai Vidurio ir Rytų Europoje, o ateityje ketinama žengti ir į Pietryčių Europos regioną.

„Ignitis grupė“ prognozuoja, kad 2030 metais daugiau nei 80 proc. įmonės investicinio portfelio sudarys užsienio rinkos. Be to, pardavimų apimtys turėtų dvigubėti kas penkerius metus.

„Ignitis grupė“ prognozuoja, kad 2030 metais daugiau nei 80 proc. įmonės investicinio portfelio sudarys užsienio rinkos.

„Jau pirmąjį šių metų pusmetį įmonių grupės pajamos užsienio rinkose išaugo keturis kartus. Pirmąjį šių metų pusmetį užsienyje grupė gavo 175,7 mln. eurų pajamų, kai pernai tuo pačiu laikotarpiu – 43 mln. eurų. Grupės parengimas naujam ambicingam veiklos etapui prisidės prie dar didesnės vertės Lietuvai ir kiekvienam šalies gyventojui kūrimo – aiškiai mūsų veiklos vizijoje įvardinto siekio“, - tikina D.Maikštėnas.

Viskas iš vienų rankų

D.Maikštėno teigimu, prekės ženklo keitimas bei įgyvendinami pokyčiai niekaip nepaveiks elektros ir dujų kainų. Jokios su prekės ženklu susijusios išlaidos nėra įtraukiamos į sąskaitas. Atvirkščiai, siekiama, kad klientams naudotis paslaugomis būtų kuo patogiau – nuo šiol visas reikalingas energetikos paslaugas gaus iš vienų rankų – naujosios energetikos paslaugų bendrovės „Ignitis“.

„Svarbu pažymėti, kad „Lietuvos energijos tiekimo“ klientams sąskaitas nuo šiol išrašys „Ignitis“, šią bendrovę reikės pasirinkti ir kaip įmokų surinkėją, mokant už elektros energiją ar gamtines dujas. Tačiau klientams pasirašyti naujų sutarčių ar atlikti kitų veiksmų nereikia – visos sutartys automatiškai pratęsiamos su bendrove „Ignitis“, - sakė D.Maikštėnas.

Jokios esamos paslaugos nebus naikinamos, priešingai, „Ignitis“ klientams siūlys dar platesnį paslaugų pasirinkimą. Viena jų internetinė platforma „Saulės parkai“, kuria siekiama paskatinti gyventojus naudotis naujomis galimybėmis energetikos sektoriuje.

„Šioje platformoje elektros energijos vartotojai galės įsigyti arba išsinuomoti dalį saulės elektrinės – nesvarbu, kurioje Lietuvos vietoje ji bebūtų. Tos elektrinės pagaminta energija vartotojas galės padengti savo vartojimą. Numatoma, kad platforma pradės veikti jau 2019 metų rudenį“, – kalbėjo „Ignitis grupės“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas D.Maikštėnas.

„Ignitis grupės“ vadovo teigimu, įmonės rūpinasi, kad gaminančių vartotojų skaičius šalyje vis didėtų ir siūlo vartoti ekologišką saulės elektrinių gaminamą elektros energiją. Pastebima, kad tai daryti renkasi vis daugiau atsakingų ir norinčių taupyti gyventojų visame pasaulyje. Dėl tos priežasties bendrovė, siūlydama įsirengti saulės jėgainę, pasirūpina visais paslaugos įdiegimo procesais: nuo komponentų pristatymo ir visiško įrengimo iki leidimo naudoti gavimo.

Be to, bendrovė ketina toliau aktyviai vystyti vėjo energetiką. Šiuo metu „Ignitis grupės“ įmonės valdo tris veikiančius vėjo parkus Lietuvoje („Eurakras“, „Vėjo vatas“ ir „Vėjo gūsis“) ir vieną Estijoje („Tuuleenergia“). Bendra veikiančių parkų galia siekia per 76 MW. 2019 metų liepą pradėta grupei priklausančio 94 MW galios vėjo parko „Pomerania“ statyba Lenkijoje. Taip pat bendrovė vysto vėjo parko projektą prie Mažeikių.

„Iki 2020 metų Baltijos šalyse ir Lenkijoje „Ignitis grupė“ siekia valdyti 400 MW galios atsinaujinančių energijos išteklių parkų, o 2030 metais visoje Europos Sąjungoje grupė valdys 3000 MW galios žaliosios gamybos jėgainių“, – apie ambicingus „Ignitis grupės“ planus pasakojo D.Maikštėnas.

Be šių paslaugų, „Ignitis grupės“ ketina toliau prisidėti prie aplinkos tausojimo. Vienas iš būdų – elektromobilių infrastruktūros plėtimas, kas, tikimasi, prisidės prie tolimesnio ekologiško transporto populiarėjimo.

„Tiek verslo, tiek privatiems klientams bus siūlomi nauji efektyvaus energijos vartojimo ir šildymo sprendimai, padėsiantys ugdyti aplinkosauginį atsakingumą, bei kitos paslaugos“, – komentavo „Ignitis grupės“ vadovas D.Maikštėnas.

Nuo rugsėjo 6 dienos „Lietuvos energija“ tapo „Ignitis grupe“, „Lietuvos energijos tiekimas“ tapo „Ignitis“, „Lietuvos energijos gamybos“ pavadinimas pakeistas į „Ignitis gamyba“, o „Lietuvos energija renewables“ – į „Ignitis renewables“. Tarptautinėse rinkose grupė taip pat veiks „Ignitis“ prekės ženklu. Tuo metu „Energijos skirstymo operatoriaus“ pavadinimas nesikeis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius