-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių

„Lietuvos energijos“ grupės gamtinių dujų prekybos įmonės LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas“ įgyvendins pirmąjį Lietuvoje didelį suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo sausuma sandorį – parduotas SGD iš Klaipėdos antžeminio SGD terminalo vartotojams įvairiose šalyse gabens 100 specialių autodujovežių.
„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių
„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Gruodžio viduryje „Lietuvos energijos“ grupės įmonės, bendradarbiaudamos su „Shell“, iš „Independence“ laivo saugyklos patieks apie 4000 kubinių metrų SGD į Klaipėdos mažos apimties SGD terminalą, rašoma pranešime žiniasklaidai. Iš jo šios dujos bus patiektos 4 kompanijoms.

SGD iš Klaipėdos autodujovežiais bus gabenamos į Druskininkus, taip pat Lenkiją bei Estiją.

„Džiugu, kad tik pabaigus SGD perkrovos stotelės testavimą ir ją pradėjus eksploatuoti iš karto turime visą veikiančią SGD tiekimo grandinę. Iš Klaipėdos dujos tiekiamos ir į spalį pradėjusią veikti SGD stotelę Druskininkuose. Kartu Lietuva tampa svarbia mažos apimties SGD tiekimo žaidėja regione ir taip prisideda prie konkurencingesnio dujų tiekimo mūsų vartotojams“, – pranešime cituojamas energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

„Lietuvos energijos“ nuotr./„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių
„Lietuvos energijos“ nuotr./„Lietuvos energijos“ grupės įmonės įgyvendins didelį SGD tiekimo sausuma sandorį – parduotas dujas veš šimtas autodujovežių

„Mes turime sukaupę ekspertines žinias ir patirtį didelės apimties SGD tiekimo rinkoje, organizuojant tiekimą į terminalus bei suprantame rinkos dalyvių poreikius. Pasinaudodami tuo veikiame kaip tiekimo partneris, agreguojantis mažesniųjų rinkos dalyvių, kuriems atskirai būtų sudėtinga užsitikrinti konkurencingas tiekimo sąlygas, poreikius“, – teigia „Lietuvos energijos“ gamybos ir paslaugų direktorius, LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimo“ valdybų pirmininkas Dominykas Tučkus.

Pasak jo, toks tiekimo optimizavimas sudaro sąlygas pasiūlyti SGD klientams patrauklesnėmis kainomis, nei jie galėtų gauti pirkdami atskirai, o LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimui“ – užsitikrinti konkurencingumą Baltijos šalių SGD tiekimo sausuma rinkoje ir sėkmingai konkuruoti kitų terminalų bei skystinimo gamyklų namų rinkose.

Gabenimas autodujovežiais prasidės gruodžio pabaigoje ir truks iki kitų metų kovo. Tai bus antrasis SGD tiekimas sausuma iš Klaipėdos mažos apimties SGD terminalo.

Spalio mėnesį LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimas“ kartu įgyvendino ir pirmąjį SGD tiekimo sausuma sandorį, kurio metu keli šimtai kubinių metrų SGD buvo patiekta Lenkijos „Duon“ kompanijai.

„Šis sandoris taip pat padidins mažos apimties SGD perkrovos iš „Independence“ į nedidelius dujovežius sandorių skaičių iki šešių. Visi jie įgyvendinti šiais metais „Lietuvos energijos“ grupės įmonių LITGAS ir „Lietuvos dujų tiekimo“. Iš viso jais bus realizuota apie 44 tūkst. kubinių metrų SGD (25,5 mln. kubinių metrų arba apie 293 GWh), o Klaipėdos uostui ir SGD terminalui atneš apie 385 tūkst. eurų papildomų pajamų“, – rašoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius