Lietuvos investuotojai Lenkijoje pastatė 98 proc. saulės energijos parkų

Lietuvoje registruotas investicinis fondas „Energy and Infrastructure SME Fund“ baigia įgyvendinti didžiausią saulės energijos parkų projektą Lenkijoje: iš 66 suplanuotų jau pastatyti 65. Sklandžiu jų veikimu ateinančius 5 metus rūpinsis ilgametę patirtį sukaupę partneriai iš Vokietijos.
Saulės jėgainės parkai Lenkijoje
Saulės jėgainės parkai Lenkijoje / „Lords LB Asset Management

Pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad daugiau nei 45 mln. eurų vertės saulės energijos parkų projektą įgyvendinantis fondas „Energy and Infrastructure SME Fund“ visus darbus užbaigti planuoja iki šių metų vidurio.

Anot fondo valdytojo Domo Kačinsko, šiame etape sklandus saulės elektrinių pajungimas į tinklą ir jų stabilus veikimas – vienas svarbiausių prioritetų. Todėl saulės energetikos parkų tinklo eksploatacijai ir priežiūrai pasirinkti daugiau nei 10 metų saulės elektrinių priežiūros darbo patirtį turintys partneriai – Vokietijos kapitalo bendrovė „Greentech“, su kuria sudaryta 5 metų sutartis.

„Plečiantis Lenkijos saulės elektrinių rinkai, ieškojome profesionalaus ir patikimo partnerio, galinčio teikti kokybiškas paslaugas ir užtikrinti sklandžią naujų saulės elektrinių priežiūros veiklą. Įmonė „Greentech“ yra patyręs rinkos žaidėjas, todėl jų indėlis bus ypač vertingas įgyvendinant šį ambicingą saulės elektrinių parkų projektą“, – sako D.Kačinskas.

„Lords LB Asset Management/Saulės jėgainės parkai Lenkijoje
„Lords LB Asset Management/Saulės jėgainės parkai Lenkijoje

Savo veiklą 11-oje šalių ir 4-iuose žemynuose vykdanti bendrovė „Greentech“ yra vienas didžiausių nepriklausomų saulės jėgainių sistemų eksploatacijos ir priežiūros paslaugų teikėjų Europoje.

„Džiaugiamės galėdami įžengti į Lenkijos rinką ir prisidėti prie šio svarbaus projekto įgyvendinimo. Vertiname patikimą partnerystę su „Lords LB Asset Management“ valdomu fondu ir nekantraujame pradėti darbus“, – teigia Jörn Carstensen, „Greentech“ vykdomasis direktorius.

Lenkijoje įmonė bus atsakinga už fondo vystomų saulės elektrinių veiklos stebėseną, aktyvią prevencinę priežiūrą, visus taisymo darbus, kraštovaizdžio tvarkymą ir modulių valymą.

Bendras šių saulės energijos parkų galingumas sieks 65,5 MW, kai visų Lenkijos saulės energijos elektrinių pajėgumai 2019 m. pabaigoje sudarė apie 1,3 GW.

Projektui įgyvendinti „Energy and Infrastructure SME Fund“ pritraukė daugiau kaip 30 mln. eurų finansavimą iš Prancūzijos investicijų fondo „Eiffel Energy Transition Fund“.

Investicinis fondas „Energy and Infrastructure SME Fund“ siekia pritraukti iki 75 mln. eurų kapitalo ir investuoja į atsinaujinančios energetikos, infrastruktūros bei viešosios ir privačiosios partnerystės projektus Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius