-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgas“ bus įpareigota pasirinkti prioritetinį tiekėją

Penktadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius lankėsi Klaipėdoje ir dalyvavo Suskystintų gamtinių dujų terminalo (SGDT) projekto įgyvendinimo komisijos posėdyje. Jame nutarta, kad „Litgas“ bus įpareigota pasirinkti prioritetinį tiekėją.
„Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus
„Litgas“ vadovas Dominykas Tučkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Projekto įgyvendinimo procesas įsibėgėjęs ir vyksta sklandžiai, terminalas bus pastatytas iki metų pabaigos. Šiandien aptarėme, kokie darbai buvo padaryti, kiek pasistūmėjo į  priekį, ir kokie darbai dar laukia artimiausiu metu visų projektą įgyvendinančių įmonių: „Klaipėdos nafta“, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, „Amber Grid“ ir „Litgas“. Pastaroji bendrovė kitą savaitę Vyriausybėje planuoja pateikti esminę informaciją apie derybas su galimais tiekėjais. Kadangi tai yra milijardinis ir strateginis šalies projektas, reikės Vyriausybės pritarimo, ir tuomet pavesime įmonei „Litgas“ derėtis su vienu pasirinktu tiekėju dėl 5-erių metų dujų tiekimo sutarties sudarymo“, – sako premjeras A. Butkevičius.

Vyriausybės vadovas kartu su komisijos nariais apžiūrėjo aptarnavimo platformą krantinėje. Siekiant užtikrinti, kad projektas būtų įgyvendintas laiku, aukšto slėgio dujų platformoje vienu metu dirbama dviem kranais. Tęsiami jungiamojo dujotiekio vamzdžių suvirinimo darbai dujotiekio statybos zonoje. Suvirinta apie 17 km vamzdyno (bendras jungiamojo dujotiekio vamzdyno ilgis 18 km), atliekama suvirintų siūlių neardomoji kontrolė. Toliau bus tiesiamas optinis kabelis.

Kadangi tai yra milijardinis ir strateginis šalies projektas, reikės Vyriausybės pritarimo, ir tuomet pavesime įmonei „Litgas“ derėtis su vienu pasirinktu tiekėju dėl 5-erių metų dujų tiekimo sutarties sudarymo, - sako A.Butkevičius.

Sėkmingai užbaigti laivo „Independence“ bandymai, atsižvelgta į pastabas, pašalinti trūkumai. Gegužės 12 d. įmonė „Hoegh LNG“ formaliai perėmė laivą iš statyklos, jis plukdomas į Lietuvą.

Per kovo ir balandžio mėnesius Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija suderino SGDT naudojimosi taisykles, kurios balandžio 18 d. buvo patvirtintos įmonės „Klaipėdos nafta“. Balandžio 30-ąją paskelbtas terminalo pajėgumų skirstymas.

„Mus džiugina, kad „Klaipėdos nafta“ sulaukia nemažai susidomėjimo iš potencialių terminalo naudotojų. Šis strateginę reikšmę turinti projektas mums ypač reikšmingas, nes mažina priklausomybę nuo vieno dujų tiekėjo“, – teigia premjeras A. Butkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius