Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgas“ su SGD sutartimi dirbusiems konsultatams sumokėjo 750 tūkst. litų

Valstybės valdoma dujų prekybos bendrovė „Litgas“ išorės konsultantams, dirbusiems prie suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) tiekimo sutarties, sumokėjo 750 tūkst. litų.
Trapo gamykliniai bandymai
Trapo gamykliniai bandymai / AB „Klaipėdos nafta“ nuotr.

„Dirbome su šešiomis konsultacijų įmonėmis: Lietuvos ir Anglijos teisės, SGD komercijos, SGD kokybės bei mokesčių konsultantais. Derybose nuolat dalyvavo Anglijos teisės specialistai. Kitus konsultantus pasitelkdavome pagal poreikį. Jiems pateikdavome konkrečias užduotis“, – portalui eversus.lt sakė „Litgas“ generalinis direktorius Dominykas Tučkus.

„Litgas“ nurodo, kad per 7 mėnesius išorės konsultantams išleisti 750 tūkst. litų sudaro apie 25 proc. šių metų numatyto biudžeto.

„Šios išlaidos yra susijusios su pagrindinės ilgalaikės sutarties bei bendrųjų prekybos SGD sutarčių, kurių dabar jau turime 12, sudarymu ir pasirašymu. Vertinant vien tik pagrindinę sutartį (su Norvegijos koncernu „Statoil“ – BNS), kurios vertė per penkerius metus turėtų siekti apie 2,5-3 mlrd. litų, išlaidos konsultantams sudaro tik menką jos dalį“, – portalui teigė D.Tučkus.

„Litgas“ ir Norvegijos „Statoil“ praėjusią savaitę pasirašė penkerių metų trukmės sutartis dėl metinio 540 mln. kubų dujų pirkimo būsimam SGD terminalui Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius