Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litgrid“ AEI centrui vadovaus I.Junevičius, Infrastruktūros departamentui – M.Gedaminskas

Elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ vadovų komandą papildė naujo Atsinaujinančios energetikos integracijos (AEI) centro ir Strateginės infrastruktūros departamento vadovai.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Karjera Litgrid, AB

Pirmajam vadovaus Ignas Junevičius, o antrajam – Martynas Gedaminskas, pranešė įmonė.

„Per artimiausius kelerius metus perdavimo sistemoje įvyks lūžis – iš elektrą importuojančios valstybės tapsime gamintojais, o perteklių eksportuosime. (...) Nauji vadovų komandos nariai prisijungia pačiu įdomiausiu metu ir padės organizacijai sklandžiai įgyvendinti energetikos transformaciją“, – pranešime teigė „Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

Centrui vadovu laikinai, nuo spalio dirbusį Vidmantą Grušą pakeitęs I. Junevičius teigia, kad jo prioritetas dabar – suburti komandą, sukurti vieno langelio procesus, koordinuoti AEI integravimo į perdavimo tinklą projektus, o ateityje – analitika, pajėgumų plėtra, naujos technologijos, patariamasis balsas AEI energetikos politikos formavime.

M.Gedaminskas sako, kad vienas pagrindinių jo tikslų – kad perdavimo tinklo techniniai parametrai ir patikimumas atitiktų augančius elektros gamybos ir vartojimo poreikius.

Pastaruosius metus civilinės inžinerijos statybos išsilavinimą įgijęs M.Gedaminskas dirbo „Lietuvos geležinkelių“ grupės įmonėje techninės plėtros vadovu.

Ekonomikos, finansus ir verslo valdymo išsilavinimą turintis I. Junevičius anksčiau dirbo „Civitoje“, „Eurotela group“ valdyboje.

AEI centras koordinuos naujų atsinaujinančios energetikos elektrinių ir baterijų projektų prijungimą prie perdavimo tinklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius