-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Litgrid“ ieško Alytaus skirstyklos atnaujinimo rangovo

Elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ paskelbė 330 kilovoltų skirstyklos Alytuje rekonstrukcijos rangovo konkursą.
Tvarkomi nutraukti elektros laidai
Tvarkomi nutraukti elektros laidai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinio konkurso laimėtojas parengs skirstyklos projektą, pateiks jos įrangą ir atliks darbus, pranešė „Litgrid“. Anot bendrovės, tai dar vienas svarbus etapas elektros jungties su Lenkija „LitPol Link“ įgyvendinimo projekte.

Anot „Litgrid“, prie atnaujintos skirstyklos, esančios Alytaus transformatorių pastotėje, bus prijungtos dvi naujos 330 kilovoltų elektros oro linijos, eisiančios link nuolatinės srovės intarpo ir link Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės.

„Skirstykla veiks kartu su nuolatinės srovės intarpu bei 400 kilovoltų skirstykla, kurių projektavimą ir statybos rangą atliks technologijų įmonė ABB. Ji laimėjo anksčiau skelbtą “Litgrid„ konkursą, o sutartis dėl darbų buvo pasirašyta praėjusį mėnesį“, – teigiama įmonės pranešime.

Preliminarios 1,281 mlrd. litų vertės Lietuvos ir Lenkijos elektros jungtis yra vienas strateginių Lietuvos energetikos projektų. Tarpsisteminė jungtis sujungs trijų Baltijos valstybių ir Vakarų Europos elektros perdavimo infrastruktūras ir sudarys sąlygas elektros rinkų integracijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius