Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 09 /12:09

Ignalinos AE ir Utenos pastotes už 29 mln. eurų rekonstruos „Kauno tiltai“ ir ABB

Elektros tinklų sinchronizavimui su kontinentine Europa svarbias Ignalinos atominės elektrinės (AE) ir Utenos transformatorių pastotes už beveik 29 mln. eurų rekonstruos kelių ir tiltų statybos bendrovė „Kauno tiltai“ ir Šveicarijos energetikos ir automatikos technologijų koncernas ABB.
Elektros energija
Elektros energija / „Litgrid“ nuotr.

Elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“ pranešė, kad vasario 26 dieną įmonės akcininkai spręs, ar pritarti 28,943 mln. eurų vertės sutarčiai su „Kauno tiltais“ ir ABB.

Pernai gegužę Vyriausybė šį projektą pripažino svarbiu ekonominiu projektu. Birželį buvo paskelbtas rangos konkursas.

„Litgrid“ akcininkų sprendimas įsigalios, jeigu sandoriui nacionalinio saugumo požiūriu pritars Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija bei Vyriausybė.

Pernai skelbta, kad iki 2021 metų planuojama pergabenti vieną iš didžiųjų Ignalinos AE pastotės transformatorių į 330 kV Utenos pastotę, taip padidinant elektros perdavimo patikimumą visame regione. Be to, bus atskirtos trys integruotos linijos, iš kurių dvi jungiasi su Latvija ir Baltarusija, be to, kiekvieną jungtį bus galima valdyti atskirai. Viena iš penkių linijų su Baltarusija bus išardyta.

Šalia Latvijos ir Baltarusijos sienų esanti 330 kV Ignalinos AE pastotė, dirbant atominei jėgainei, buvo svarbiausias elektros perdavimo mazgas šalyje. Per jį srautai keliaudavo iš Latvijos, Baltarusijos, Kruonio hidroakumuliacinės ir Ignalinos AE.

Europos Komisijos (EK) ir 4 šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos – energetikos ministrai gruodį sutarė, kad galutinis politinis sutarimas dėl sinchronizavimo su Europa, dalyvaujant ES vadovams, turėtų būti pasirašytas šių metų birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius