Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Litgrid“ pasitelks ekspertus jūrinei elektros jungčiai „Harmony Link“

Lietuvai ir Lenkijai ruošiantis Baltijos jūroje tiesti elektros kabelį „Harmony Link“, Lietuvos elektros perdavimo bendrovė „Litgrid“ paskelbė konsultacinių paslaugų pirkimą. Operatorė pranešė, jog pasitelks ekspertus, turinčius patirtį įrengiant aukštos įtampos nuolatinės srovės elektros kabelius ir keitiklių stotis, kad užtikrintų sklandų projekto įgyvendinimą.
„Litgrid“ sistemos valdymo ir duomenų centro atidarymas
„Litgrid“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Numatome, kad konsultantai vertins parengtus dokumentus, pavyzdžiui technines specifikacijas ir reikalavimus, teiks tikslines konsultacijas iškilus techniniams, komerciniams, reguliaciniams klausimams projekto įgyvendinimo eigoje“, – pranešime teigia „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento direktorė Gerda Krasauskė.

Konsultacinių paslaugų pirkimą „Litgrid“ paskelbė praėjusią savaitę. Sąlygose numatyta, kad operatorė projekto metu, iki 2025 metų, gali pasinaudoti iki 2250 val. konsultacijų su projektu susijusiais klausimais: dėl planavimo ir valdymo, finansavimo, pirkimų, techninių jungties parametrų ir specifikacijų, dialogo su galimais tiekėjais, prijungimo prie perdavimo tinklo ir kitko.

Pirkimo sąlygose numatyta, kad paslaugų sutarties kaina gali siekti iki 0,45 mln. eurų (be PVM). Tiekėjų pasiūlymų laukiama iki rugpjūčio 5 dienos, o sutartį tikimasi pasirašyti iki trečiojo ketvirčio pabaigos.

Iki 700 megavatų (MW) nuolatinės srovės (HVDC) jūrinė jungtis jungtis yra didžiausias Baltijos šalių sinchronizavimo su žemynine Europa projektas. Kaip anksčiau komentavo „Litgrid“, konsultantai prižiūrės projekto techninės specifikacijos bei jūros dugno tyrimus.

Parengiamieji „Harmony Link“ darbai vyksta nuo 2019 metų pradžios. Iki 2020 sausio parengta trasos studija Baltijos jūroje, nuo 2019 metų gruodžio pradėti ir intensyviai vykdomi teritorijų planavimo darbai. 2020 metų kovą PSE ir „Litgrid“ paskelbė jūros dugno tyrimo pirkimo konkursą, šių metų birželį pasirašyta sutartis su inžinerine kompanija dėl jungties techninių specifikacijų rengimo.

Baltijos šalys iki šiol veikia sinchroniniu režimu BRELL (Baltarusija, Rusija, Estija, Lietuva, Latvija) žiede ir yra priklausomos nuo dispečerinės Maskvoje bei Rusijos elektros tinklo. Iki 2025 metų jos siekia sinchronizuoti tinklus su žemynine Europa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius