Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Litras benzino Lietuvoje per metus vidutiniškai pabrango 16 centų

​​​​​​​Litras populiariausio A95 benzino per metus Lietuvos degalinėse pabrango 16 centų, o 1 litras dyzelino – 19 euro centų. Pilant 50 litrų baką degalų, šiemet vairuotojai mokėjo 8-9,6 euro daugiau, nei pernai, skelbia Pricer.lt
Pilami degalai
Pilami degalai / KTU nuotr.

Didžiausias kainų šuolis įvyko per gegužės – birželio mėnesius, kai buvo užfiksuotas rekordinis degalų kainų šuolis Lietuvos degalinėse. Vidutinė benzino kaina pakilo 8 proc., o dyzelinio kuro – 7,6 proc. Drastiškas kainų kilimas buvo susijęs su žaliavinės naftos kainos kilimu pasaulio biržoje. Tiesa, pastaruosius du mėnesius žaliavinės naftos kaina pasaulyje krenta. Tačiau degalų kainos Lietuvos degalinėse ir toliau kyla.

Gegužės mėnesį žaliavinės „Brent“ rūšies naftos kaina po staigaus kainos šuolio pasaulio rinkose buvo 64,49 (brangimo piko metu 67,95) euro už barelį, rugpjūčio viduryje – 63,74 euro. Didmeninė A95 benzino kaina vienkartiniams sandoriams bendrovėje „Orlen Lietuva“, palyginus su liepos mėnesiu, padidėjo 0,3 proc., o didmeninė dyzelinio kuro kaina vienkartiniams sandoriams sumažėjo 0,7 proc. Vidutinė A95 benzino kaina Lietuvoje (su PVM ir akcizu) per mėnesį dar pakilo 1,8%, o dyzelinio kuro – 1,7 proc.

Palyginus kainas Pricer.lt duomenų bazėje, užfiksuota, kad pernai rugpjūčio mėnesį vidutinė A95 benzino kaina buvo 1,12 euro, o šiemet – 1,28, dyzelinis kuras pernai kainavo 1 eurą, o šiemet – 1,19 euro už litrą degalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje