-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lords LB“ fondas saulės elektrinių projektui Lenkijoje pritraukė 30 mln. eurų

Investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomo fondo „Energy and Infrastructure SME Fund“ bendrovė „Atsinaujinančios energetikos investicijos“ sutarė su Prancūzijos fondu „Eiffel Energy Transition Fund“ dėl daugiau nei 30 mln. eurų paprastųjų bendrovės obligacijų pardavimo.
Saulės jėgainės
Saulės jėgainės / 123rf.com

Pritrauktas lėšas „Atsinaujinančios energetikos investicijos“ panaudos 66-ių saulės elektrinių parkų projekto Lenkijoje statyboms. Kiekvieno parko galia sieks iki 1 megavato (MW), o bendras projekto galingumas bus 65,5 MW, teigiama „Lords LB Asset Management“ pranešime.

„Statybų finansavimas visada buvo esminė šio projekto dalis. Derėjomės su keliais galimais partneriais ir džiaugiamės pasirašę obligacijų sutartį su „Eiffel Energy Transition Fund“. Jų patirtis ir įdirbis atsinaujinančios energetikos srityje bus ypač vertingi vystant šį saulės elektrinių projektą“, – pranešime sakė „Energy and Infrastructure SME Fund“ valdytojas Domas Kačinskas.

Jo teigimu, netoli Varšuvos vystomą projektą bendrovė planuoja užbaigti iki 2020 m. vidurio.

Visi 66 saulės elektrinių parkai 2018-ųjų lapkritį laimėjo Lenkijos elektros energijos tiekimo iš atsinaujinančių energijos šaltinių aukcioną ir taip užsitikrino minimalią elektros energijos supirkimo kainą penkiolikai metų.

Pasak „Eiffel Energy Transition“ fondo valdytojo Pierre-Antoine Machelono, tai yra pirmas kartas, kai fondas vysto projektą kartu su bendrove iš Baltijos regiono.

„Eiffel Energy Transition Fund“ yra instituciniams investuotojams skirtas 10 metų trukmės investicijų fondas. Fondą finansuoja Europos investicijų bankas, Prancūzijos agentūra ADEME ir kiti Europos instituciniai investuotojai. „Eiffel Energy Transition Fund“ priklauso investicijų valdymo bendrovei „Eiffel Investment Group“, valdančiai 1,6 mlrd. eurų dydžio investicijų portfelį.

„Energy and Infrastructure SME Fund“ investuoja į atsinaujinančios energetikos, infrastruktūros bei viešosios ir privačiosios partnerystės bendradarbiavimo (PPP) projektus. Fondas siekia pritraukti iki 70 mln. eurų kapitalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius