-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lukoil“ šalia Lietuvos sienos naftą pumpuos dar viename telkinyje

Rusijos vyriausybė rengiasi išduoti koncernui „Lukoil“ licenciją pumpuoti naftą iš dar vieno telkinio Baltijos jūroje ties Karaliaučiaus sritimi.
"Lukoil" telkinys D6 Kaliningrade
"Lukoil" telkinys D6 Kaliningrade

Gamtos išteklių ir aplinkos apsaugos ministerija parengė vyriausybės nutarimo projektą dėl licencijos eksploatuoti telkinį D-29 išdavimo koncernui „Lukoil“.

„Lukoil“ viceprezidentas geologas Ilja Mandrikas pernai rudenį pareiškė, jog koncernas planuoja į naftos telkinių ir būsimų struktūrų Baltijos jūros šelfe įsisavinimą per artimiausius 15 metų investuoti 150 mlrd. rublių.

Pasak I.Mandriko, iki 2031-ųjų tikimasi pradėti eksploatuoti keturis naujus telkinius ir išgręžti 47 gavybos gręžinius. Didžiausias naftos gavybos apimtis – 2,15 mln. tonų per metus – planuojama pasiekti 2027 metais. Iš viso ketinama išpumpuoti 19,8 mln. tonų naftos.

Anot „Lukoil“ Vagito Alekperovo, Karaliaučiaus srityje išgaunama nafta yra labai kokybiška, gavybos apimtys nėra didelės, todėl ji ir toliau bus eksportuojama – statyti nedidelio pajėgumo perdirbimo gamyklą ar šią žaliavą gabenti į Rusiją perdirbti yra sudėtinga ir ekonomiškai nenaudinga.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius