Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„McDonald's“ maisto gamybai naudotą aliejų Baltijos šalyse perdirba į biokurą

Restoranų tinklas „McDonald‘s“ visą savo restoranų virtuvėse maisto gamybai naudotą aliejų jau dešimt metų perdirba į biokurą. Visose trijose Baltijos šalyse bulvyčių gruzdinimui naudotą aliejų „McDonald‘s“ atiduoda Lietuvos bendrovei „Biomotorai“. Vien per praėjusius metus „McDonald‘s“ šiai įmonei perdavė daugiau nei 158 tūkst. litrų naudoto aliejaus, iš kurio buvo pagaminta 135 tūkst. litrų biokuro.
Čia verdamos bulvytės
Čia verdamos bulvytės / Lauros Gabrilavičiūtės/15min.lt nuotr.

„Rūpinamės aplinka, todėl nuolat ieškome būdų, kaip perdirbti maisto gamybos atliekas ir pakuotes. Džiaugiamės, kad jau dešimtį metų Baltijos šalių restoranuose panaudotą aliejų atiduodame, kad iš jo būtų gaminamas biokuras. Įdomu, kad iš šešių litrų aliejaus mūsų partneriai pagamina net penkis litrus biokuro. Tai tik įrodo, kad panaudoti produktai neturėtų būti laikomi atliekomis – juos galima efektyviai panaudoti, o jų perdirbimas padeda tausoti gamtą ir skatina atsakingą verslą“, – sakė Tomaszas Nawrocki, „McDonald's“ vykdomasis direktorius Baltijos šalyse.

„Džiaugiamės ilgalaikiu bendradarbiavimu su „McDonald‘s“ ir dar vieniems metams pratęsta partneryste. Baltijos šalių „McDonald’s“ restoranuose surinktas aliejus Lietuvoje apdorojamas modernia valymo ir filtravimo įranga, iš kur ši tvari biomasė keliauja į Austrijos ir Vokietijos biodyzelino gamyklas. Ten ji tampa mažiausiai CO2 į aplinką išskiriančiu kuru – biodegalais. Naudojant šį kurą CO2 išskiriama beveik dvigubai mažiau nei pasirinkus įprastą kurą“, – sakė UAB „Biomotorai“ vadovas Donatas Karanauskas. 

Visoje Europoje daugiau nei 80 proc. viso „McDonald‘s“ restoranuose sunaudojamo aliejaus yra paverčiama biokuru, ir toliau dirbama, kad šis procentas augtų.

„McDonald‘s“ restoranuose Baltijos šalyse naudojamas augalinis aliejus, pagamintas Vokietijos gamintojo „Walter Rau“ iš rapsų ir saulėgrąžų sėklų mišinio. „McDonald‘s“ laikosi aukščiausių kokybės ir saugumo standartų, todėl naudoja tik tuos maisto produktus, kurie atitinka nacionalinius ir tarptautinius reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius