Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija: 2022-aisiais vėjo elektrinės pagamino trečdaliu daugiau energijos

2022-aisiais vėjo elektrinių galia, palyginus su 2021 metais, išaugo trečdaliu, šeštadienį pranešė Energetikos ministerija.
Vėjo jėgainės
Vėjo jėgainės / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Įrengta 370 megavatų (MW) galios vėjo elektrinių, o šiais metais numatomas tolimesnis plėtros augimas – prie perdavimo tinklo artimiausiu metu planuojama prijungti dar keturis vėjo jėgainių parkus, kurių bendra generuojama galia sieks 235 MW“, – nurodoma pranešime.

Anot ministerijos, praėjusiais metais elektros gamyba iš vėjo energijos siekė 1,51 teravatvalandės (TWh). Nurodoma, jog Energetikos ministerija planuoja, kad per artimiausius trejus metus vėjo jėgainių galia turėtų padidėti 3,2 karto ir siekti 2613 MW.

„Siekiame, kad 2025 metais saulės ir vėjo elektrinės pagamintų apie 70 proc. Lietuvoje suvartojamos elektros. Tad vietinės elektros generacijos didinimas šiandien yra vienas svarbiausių energetikos sektoriaus uždavinių – turime mažinti priklausomybę nuo elektros energijos importo ir iš importuojančios tapti elektrą eksportuojančia valstybe“, – pranešime cituojamas energetikos ministras Dainius Kreivys.

2022 metais nacionalinė elektros gamyba buvo – 4,23 TWh, o atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) – vėjo jėgainės, saulės elektrinės ir hidroelektrinės pagamino 2,54 TWh.

Ministerijos teigimu, šiuo metu Lietuvos AEI elektros gamyba viršija iškastinio kuro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius