-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministerija: biometano projektams numatyta skirti per 22 mln. eurų

Energetikos ministerija informuoja, kad šiandien paskelbtas kvietimas teikti paraiškas dėl valstybės kompensavimo biometano dujų gamybos ir valymo įrenginių įrengimui. Biometano gamybai numatyta skirti 22,2 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšų, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Biometanas yra viena iš „žaliausių“ alternatyvų pritaikomų įvairiose energetikos ir pramonės srityse, biometanu galima sėkmingai pakeisti importuojamas gamtines dujas ir kelis kartus sumažinti energijos išteklių kainas. Siekiama, kad pagamintas biometanas būtų panaudojimas Lietuvos transporto sektoriuje, taip pat įmonėse suvartojančiose didelius kiekius gamtinių dujų.

Biometano naudojimas taip pat sprendžia ir atliekų tvarkymo problematiką, kadangi šių dujų gamybai panaudojamos tik antrinio panaudojimo neturinčios biologinės kilmės žaliavos, sukuriama pridėtinė vertė vietos bendruomenėms ir skatinama žiedinės ekonomikos plėtra.

Planuojama, kad iki 2030 m. Lietuvoje būtų pagaminama nemažiau kaip 950 GWh biometano.

Projektų įgyvendinimo planus su visais reikalingais dokumentais valstybės subsidijai gauti bus galima teikti iki 2022 m. rugsėjo 29 d. Centrinei projektų valdymo agentūrai (CPVA) el. paštu.

Projektai bus atrenkami konkurso būdu pagal projektų finansavimo sąlygose numatytus prioritetinius atrankos kriterijus. Projektai gali pretenduoti į iki 45% dydžio finansavimo intensyvumą.

Projektai turės būti įgyvendinti iki 2025 m. IV ketvirčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius