Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius: Žygaičių bendruomenė dėl skalūnų politikuoja

Skalūnų dujų gavybai vakarų Lietuvoje besipriešinanti Tauragės rajono Žygaičių bendruomenė politikuoja ir neteikia racionalių prašymų, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš manau, kad dalis žmonių yra paveikti tam tikrų politikų, kurie tikriausiai tikisi, kad gali taip įgyti politinį kapitalą, bet aš matau, kad yra labai daug emocijų. Kai Vyriausybės specialistai su jais bendravo ir Žygaičių bendruomenės atstovai pateikė žmonių reikalavimus, tie reikalavimai virto daugiau ne dalykiniais, konkrečiais, bet jau daugiau politikavimo keliamais klausimais“, – antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Anot jo, Vyriausybė antradienį ketino tarpininkauti JAV energetikos kompanijos „Chevron“ ir Žygaičių bendruomenės diskusijoje. Tačiau pastaroji norėjo filmuoti susitikimą, o Vyriausybė, pasak A.Butkevičiaus, nenorėjo, kad tai būtų panaudota tolesniam politikavimui.

„Vyriausybė buvo pasiruošusi atlikti tarpininko vaidmenį ir diskusijoje būtų paaiškėję, ar tai yra dalinai politikavimas, ar tiesiog nenoras kalbėtis. (...) Kad neleidžia filmuoti tų pasitarimų – ne dėl to yra daromi pasitarimai, kad po to kam nors būtų galima naudotis tam tikrose politinėse kovose, ar kai kam bandyt save išreikšt kaip kieno nors gynėjus. Mums reikia suprasti, kad mes čia gyvenam, kad mums reikalingos investicijos, kad mes tikrai nenorim pažeisti vietos gyventojų teisių, taip pat mes nenorime, kad vietos gyventojai nukentėtų, bet sprendimas gali būti tik kalbantis“, – LRT teigė premjeras.

Antradienį Vyriausybėje turėjo įvykti Žygaičių bendruomenės ir „Chevron“ atstovų bei mokslininkų susitikimas, tačiau bendruomenei neleidus filmuoti susitikimo, pirmadienį jos atstovai atsisakė dalyvauti susitikime. Žygaičių bendruomenės pirmininkas Jonas Nairanauskas BNS teigė, kad  filmuojant norėta išvengti dviprasmiško susitikimo vertinimo bei parodyti filmuotą medžiagą visai bendruomenei.

A.Butkevičius anksčiau ne kartą teigė, kad „Chevron“ skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nugalėtoja gali būti paskelbta tik tada, kai sutars su vietos bendruomene bei bus atliktas poveikio aplinkai vertinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius