-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministro užsipulta „Vilniaus energija“ kviečia dujų tiekėjus į tiesiogines derybas

Po energetikos ministro Roko Masiulio ir Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovės Ingos Žilienės raginimų bendrovė „Vilniaus energija“ ketvirtadienį dujų tiekimo įmonėms išsiuntė kvietimą tęsti derybas dėl pigesnių dujų įsigijimo. Dujos su 20 proc. nuolaida rinkos dalyviams siūlomos nuo šių metų pradžios.
„Vilniaus energija“
„Vilniaus energija“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau rytoj bus pradėtos derybos, tą pačią dieną tikimės sulaukti pasiūlymų, o kitos savaitės pradžioje paskelbti laimėtoją, – teigė L.Samuolis.

„Jau rytoj bus pradėtos derybos, tą pačią dieną tikimės sulaukti pasiūlymų, o kitos savaitės pradžioje paskelbti laimėtoją, pasiūliusį geriausią kainą. Daug vilčių dedame į valstybinę įmonę „Lietuvos dujų tiekimas“, kuri turi prievolę grąžinti Vilniaus šilumos vartotojams priklausančią permoką už dujas ir šiuo metu gali pasiūlyti mažiausią dujų kainą rinkoje.

Mažesnės šilumos kainos Vilniuje apimtys tiesiogiai priklausys nuo dujų tiekėjo pasiūlymo, nors įtaka šilumos tarifui ir nebus didelė“, – teigė „Vilniaus energijos“ prezidentas Linas Samuolis.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Vilniaus energija“ prisižaidė: pigesnės šilumos šią žiemą vilniečiai nesulauks

Bendrovės pranešime teigiama, kad siūlomų dujų kainų skirtumai negali žymiai paveikti šilumos tarifo Vilniuje, nes pagal ilgalaikę sutartį „Vilniaus energijai“ leidžiama įsigyti tik apie 35 procentus per metus reikalingų dujų. Įstatymais numatyta, kad kitą dalį gamtinių dujų bendrovė privalo pirkti iš SGD terminalo.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eurai
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Eurai

„Pastarosiomis dienomis iš atsakingų pareigūnų daug kartų išgirdome viešai išsakytą įpareigojimą tęsti konkursą. Pasitikėdami valstybinėmis institucijomis, pradedame derybas ir laukiame oficialaus raštiško šio proceso patvirtinimo tiek iš VKEKK komisijos, tiek iš Energetikos ministerijos, tiek iš Viešųjų pirkimų tarnybos“, – teigė L.Samuolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius