-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

N.Maduro: Venesuela „yra pasirengusi“ tiekti naftą į pasaulinę rinką

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro trečiadienį pareiškė, kad jo šalis yra „pasirengusi“ vykdyti tiekimus į pasaulinę naftos ir dujų rinką, kurią smarkiai paveikė Rusijos invazijos į Ukrainą padariniai.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

„Venesuela yra pasirengusi ir nori atlikti savo vaidmenį – stabiliai ir saugiai tiekti naftas ir dujas į rinką, kurių reikia pasaulio ekonomikai“, – kalbėjo N.Maduro per renginį, surengtą per OPEC generalinio sekretoriaus vizitą Karakase.

N.Maduro tvirtino, kad jo šalies naftos pramonė „yra atsigavusi“, nepaisant to, kad gavybos lygis nukrito iki istorinių žemumų dėl ilgų investicijų ir priežiūros stokos metų.

Dabartinė Venesuelos gavyba yra apie 700 tūkst. barelių per parą, palyginti su 2,3 ​​mln. barelių per dieną 2002 metais.

Jungtinės Valstijos Venesuelai įvedė daugybę sankcijų, siekdamos priversti N.Maduro pasitraukti iš valdžios. Viena tokių priemonių nuo 2019 metų neleidžia Venesuelai prekiauti savo žalia nafta, kuri sudarė 96 proc. šalies pajamų, JAV rinkoje.

Visgi JAV prezidento Joe Bideno administracija gegužę paskelbė esanti pasirengusi sušvelninti kai kurias iš šių sankcijų, nes dėl karo Ukrainoje smarkiai išaugo energijos kainos.

N.Maduro pasmerkė energetikos „krizę“, kurią sukėlė, jo teigimu, „nepateisinamos“ sankcijos Rusijai.

Jis buvo vienas iš nedaugelio tarptautinių veikėjų, patikinusių Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną apie savo „stiprią paramą“ po invazijos.

Rusija, pagrindinė Europos gamtinių dujų tiekėja, smarkiai sumažino tiekimą, todėl artėjant žiemai kyla nerimas dėl galimo trūkumo ir dar didesnių kainų.

Per savo vizitą Karakase OPEC generalinis sekretorius Haithamas al-Ghaisas perspėjo, kad organizacija susiduria su iššūkiu, kuris yra „rimtesnis ir kritiškesnis“ nei visi kiti iššūkiai, su kuriais OPEC susidūrė nuo įkūrimo prieš 62 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius