Nafta atpigo iki 51,24 dolerio už barelį

Neoficialiems duomenims parodžius, kad JAV komercinės „juodojo aukso“ atsargos padidėjo, naftos kainos trečiadienio ryte toliau traukia žemyn, praneša CNBC.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Liepos mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,41 JAV dolerio, arba 0,79 proc., iki 51,24 dolerio už barelį.

O birželio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,45 JAV dolerio, arba 0,92 proc., iki 48,21 JAV dolerio už barelį.

Antradienį abiejų rūšių nafta atpigo po maždaug 0,2 procento.

Amerikos naftos instituto (API) paskelbtais duomenimis, JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 882 tūkst. barelių. Tuo tarpu analitikai prognozuoja, kad JAV energetikos departamentas paskelbs apie atsargų sumažėjimą vidutiniškai 2,3 mln. barelių.

Tarptautinė energetikos agentūra (TEA) antradienį pažymėjo, kad pasiūlos ir paklausos pusiausvyros naftos rinkoje atkūrimo procesas spartėja.

Tačiau agentūros ekspertai taip pat mano, kad OPEC ir ne OPEC šalių susitarimo dėl gavybos ribojimo pratęsimo gali nepakakti ir naftos atsargos šiemet nesumažės iki vidutinio pastarųjų penkerių metų lygio – būtent šį lygį daugelis analitikų laiko vienu pagrindinių pusiausvyros naftos rinkoje atkūrimo ženklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius