Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nafta nežymiai brangsta, „Brent“ kaina viršija 55 JAV dolerius

Naftos kainos antradienį mėgina atsikovoti dalį vakar prarastų pozicijų, reaguodamos į JAV dolerio kurso mažėjimą ir Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narių patikinimą, jog jos yra pasirengusios laikytis susitarimo dėl kolektyvinio naftos gavybos apimčių sumažinimo.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Kovo mėnesio ateities sandorių „Brent“ naftos kaina padidėjo 0,2 proc. iki 55,04 JAV dolerio. O vasario mėnesio ateities sandorių WTI naftos barelis elektroninės prekybos Niujorko prekių biržoje (NYMEX) metu pabrango 0,2 proc. iki 52,03 JAV dolerio.

OPEC ir prie kartelio susitarimo prisijungusios šalys jau realizuoja lapkritį pasiektą susitarimą ir skelbia sumažinusios savo gavybos apimtis 60–70 proc., pirmadienį žurnalistams pranešė Kuveito naftos ministras Essamas Al-Marzouqas ir pridūrė esąs įsitikinęs, kad susitarimo laikymosi lygis bus aukštas.

Antradienį pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu pinga JAV doleris, dėl ko doleriais denominuota nafta tampa prieinamesnė investuotojams iš kitų šalių.

Pirmadienį naftos kainos smuko, rinkos dalyviams nuogąstaujant, kad naftos perteklius rinkoje išliks, nepaisant OPEC ir Rusijos pastangų. Toks nerimas naftos kainas nusmukdė 3,8 proc. Ekspertai sako, kad tokią investuotojų nuotaiką paskatino pranešimai apie augantį naftos tiekimą iš Irako ir Irano.

Be to, JAV nusprendė parduoti 8 mln. barelių naftos iš savo strateginių rezervų. O meteorologai sako, kad orai iki žiemos pabaigos JAV bus švelnūs, kas mažins naftos paklausą.

„Bloomberg“ apklausti analitikai prognozuoja, kad statistika trečiadienį parodys, jog JAV naftos atsargos per savaitę padidėjo 2 mln. barelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius