-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta pinga po penktadieninio šuolio, „Brent“ kainuoja 62,3 JAV dolerio

Naftos kainos pirmadienį mažėja po ženklaus šuolio praėjusios savaitės pabaigoje.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Nafta Brent nafta

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios sumažėjo 0,45 JAV dolerio, arba 0,72 proc., iki 62,27 JAV dolerio už barelį.

O gruodžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina elektroninės prekybos Niujorko prekių biržoje (NYMEX) metu sumažėjo 0,15 JAV dolerio, arba 0,27 proc., iki 56,4 JAV dolerio už barelį.

Pirmadienį baigiami sudarinėti WTI naftos gruodžio mėnesio ateities sandoriai. Sausio mėnesio ateitis sandorių kaina sumažėjo 0,19 JAV dolerio, arba 0,34 proc., iki 56,52 JAV dolerio.

Penktadienį „Brent“ pabrango 1,36 JAV dolerio, arba 2,22 proc., o WTI – 1,41 JAV dolerio, arba 2,56 procento. Tačiau per visą praėjusią savaitę „Brent“ kaina smuko 1,3 proc., o WTI kaina – 0,3 procento.

Penktadienį naftos kainos pakilo reaguodamos į Saudo Arabijos energetikos ministro pareiškimą apie būtinybę pratęsti susitarimą dėl gavybos ribojimo.

Pirmadienį susitarimo pratęsimui pritarė ir Jungtinių Arabų Emyratų energetikos ministras. Irano naftos ministras pridūrė, kad dauguma OPEC šalių linksta pratęsti susitarimą.

Dabartinis šio susitarimo galiojimo terminas baigiasi kitų metų kovo 31 dieną.

„Rinka laukia, kas bus nuspręsta dėl (OPEC šalių ir jų partnerių) susitarimo. Pastaruoju metu stebėtą naftos kainų kilimą bent iš dalies galima paaiškinti įsitikinimu, kad susitarimas bus pratęstas. Atsižvelgiant į tai, kad kainų pakilimas buvo reikšmingas, didžiausią riziką dabar kelia kainų smukimas“, – mano „ CMC Markets“ analitikas Rickas Spooneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius