Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta pinga reaguodama į duomenis apie gręžimo bokštų skaičiaus padidėjimą JAV

Pirmadienį nafta pinga, rinkos dalyviams laukiant patvirtinimo, jog naftą išgaunančių šalių sprendimas nuo sausio sumažinti naftos gavybos apimtis galės artimiausioje perspektyvoje subalansuoti naftos pasiūlą ir paklausą.
Naftos gavyba Venesueloje
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Planuojama, kad gruodžio 10 d. Vienoje arba Maskvoje įvyks Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) susitikimas su karteliui nepriklausančiomis šalimis, kad būtų pasiekti galutinai susitarimai dėl šių šalių naftos gavybos apimčių sumažinimo nuo sausio 0,6 mln. barelių per parą.

Be Rusijos, kuri jau pareiškė esanti pasirengusi riboti gavybą, prie susitarimo mažinti gavybą gali prisijungti ir Azerbaidžanas, Kazachstanas, Meksika, Omanas ir Bahreinas.

Tačiau, pasak ekspertų, naftos kainų augimu po gavybos apribojimo gali pasinaudoti skalūnų naftos gamintojai. Naujausi penktadienį bendrovės „Baker Hughes“ paskelbti duomenys rodo, kad skalūnų naftos gręžimo bokštų skaičius JAV per užpraeitą savaitę padidėjo trimis iki 477. O nuo gegužės mėnesio tokių bokštų skaičius išaugo 161. Taip pat prognozuojama, kad ateinančiais metais JAV augs skalūnų naftos gavybos apimtys.

Pirmadienį vasario mėnesio ateities sandorių „Brent“ naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ sumažėjo 0,7 proc. iki 54,08 JAV dolerio. Sausio mėnesio ateities sandorių WTI naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) taip pat neteko 0,7 proc. ir siekė 51,30JAV dolerio.

Per tris prekybos sesijas praėjusią savaitę naftos kainos šoktelėjo 14 proc. Tačiau brangimas sustojo dėl rinkos dalyvių nuogąstavimų, ar pavyks sėkmingai išspręsti problemas, susijusias su OPEC susitarimo įgyvendinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius