-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nafta pinga reaguodama į Rusijos ir JAV naftos gavybos rodiklius

Naftos kainos pirmadienį prekybos Azijoje metu mažėja. Rinkos dalyviai demonstruoja atsargumą dėl abejonių, ar Rusijai pavyks ir toliau mažinti naftos gavybos apimtis, bei signalų apie naftos gavybą JAV.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Artimiausiu metu rinkos dėmesys bus nukreiptas į kovo 6-10 d. d. Hiustone vyksiančią energetikos konferenciją „CERAWeek“, pažymi CNBC.

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ pirmadienį sumažėjo 20 centų, arba 0,36 proc., iki 55,70 JAV dolerio.

Balandžio mėnesio ateities sandorių WTI naftos barelis elektroninės prekybos Niujorko prekių biržoje (NYMEX) metu atpigo 23 centais, arba 0,43 proc., iki 53,10 JAV dolerio.

Naujausi duomenys rodo, kad vasarį naftos gavybos apimtys Rusijoje išliko panašios, kai ir sausį, ir siekė 11,11 mln. barelių per parą (-0,018 proc.) Taigi, vidutinis paros gavybos lygis spalio yra mažesnis 1,077 proc., arba 121 tūkst. barelių, lyginant su spalio mėnesio lygiu.

Kaip žinoma, 2016 metų pabaigoje Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės susitarė sumažinti naftos gavybos apimtis 1,2 mln. iki 32,5 mln. barelių. Susitarimas galios pirmąjį šių metų pusmetį. O karteliui nepriklausančios šalys įsipareigojo savo gavybą sumažinti 558 tūkst. barelių, iš kurių 300 tūkst. barelių tenka Rusijai.

„Bloomberg“ paskaičiavimai rodo, kad vasarį naftos gavybos lygis Saudo Arabijoje jau antrą mėnesį iš eilės nesiekia jos prisiimto įsipareigojimo per parą išgauti 10,06 mln. barelių naftos.

Tuo tarpu naftos ir dujų kompanijos JAV praėjusią savaitę padidino gręžimo bokštų skaičių jau septintą mėnesį iš eilės. Bendrovės „Baker Hughes“ duomenimis, per savaitę buvo pradėti eksploatuoti septyni nauji naftos bokštai, kurių bendras skaičius pasiekė 609.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius