Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos gamintojai tebėra pasiryžę riboti gavybą

Pasaulio naftos gamintojai tebėra pasiryžę riboti gavybą ir skatinti kritusių naftos kainų kilimą, pareiškė Naftą eksportuojančių valstybių organizacija (OPEC).
Naftos gavyba jūroje
Naftos gavyba jūroje / 123rf.com nuotr.

Lapkritį OPEC valstybės ir karteliui nepriklausantys naftos gamintojai sutarė apriboti gavybą ir sumažinti pasiūlos perteklių, dėl kurio naftos kainos pasaulio rinkoje smarkiai krito.

Pasiekus šį susitarimą, naftos kainos atsitiesė, tačiau vėliau vėl smuko žemiau 50 JAV dolerių už barelį kartelės.

Kai kurie eksportuotojai išgavo daugiau naftos, negu buvo nustatyta susitarime, tad rinkoje kilo abejonių dėl OPEC gebėjimų jo laikytis.

Tačiau Abu Dabyje dvi dienas posėdžiavęs techninis komitetas, vienijantis OPEC ir kitų naftos gamintojų atstovus, pareiškė, kad susitarimo dalyviai „tebėra pasiryžę jį įgyvendinti“.

Sprendimai, priimti šiame komiteto susitikime, kuriame, be kita ko, dalyvavo Saudo Arabija ir Rusija, „padės užtikrinti visišką atitiktį“ nustatytoms gavybos mažinimo kvotoms.

Komiteto susitikimas buvo surengtas siekiant „dar labiau pagerinti“ susitarimo įgyvendinimą, pareiškė OPEC, pavadinusi susitikimą „vaisingu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius