-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos ir dujų gręžimo bokštų skaičius išaugo pirmą kartą per tris mėnesius

Veikiančių naftos ir dujų gręžimo bokštų skaičius visame pasaulyje šių metų gegužę padidėjo pirmą kartą per tris mėnesius, rodo paslaugas naftos sektoriuje teikianti amerikiečių kompanija „Baker Hughes“.
Naftos gavybos platforma Šiaurės jūroje
Naftos gavybos platforma Šiaurės jūroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį mėnesį visame pasaulyje veikė 1935 bokštai, palyginti su 1917 balandį. O lyginant su pernykšte geguže, bokštų skaičius šoktelėjo 530.

Jungtinėse Valstijose naftos ir dujų gręžimo bokštų skaičius gegužę, palyginti su balandžiu, padidėjo 40 iki 893 – didžiausio lygio nuo 2015 metų balandžio.

Afrikoje tokių bokštų sumažėjo penkiais iki 84, Artimuosiuose Rytuose – dviem iki 391, Europoje – keturiais iki 95, o Pietų Amerikoje – aštuoniais iki 190.

Verta paminėti, kad praėjusiais metais vidutinis naftos ir dujų gręžimo bokštų skaičius buvo mažiausias per septyniolika metų ir siekė 1593. Palyginimui, ankstesniais metais jų skaičius siekė 2337, o 2014 metais pasaulyje veikė didžiausias nuo 1985 metų bokštų skaičius – 3578.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius