Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kaina – 49,28 JAV dolerio už barelį

Rinkos dalyviams laukiant naujausių duomenų apie JAV eksploatuojamų gręžimo įrenginių skaičių ir OPEC šalių bei jų partnerių susitikimo, kuris įvyks liepos 24 dieną, ketvirtadienį šiek tiek smukusios naftos kainos penktadienį beveik nekinta.
Naftos pramonė
Naftos pramonė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visgi naftos rinka vis dar gali antrą savaitę iš eilės užbaigti su pliuso ženklu.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina nuo sesijos pradžios smuktelėjo 2 centais, arba 0,04 proc., iki 49,28 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina sumenko 3 centais, arba 0,06 proc., iki 46,89 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 0,4 JAV dolerio, arba 0,8 proc., o WTI – taip pat 0,4 JAV dolerio, arba 0,85 procento.

Paslaugų naftos sektoriui tiekimo įmonės „ Baker Hughes“ duomenys apie JAV eksploatuojamus naftos ir dujų gręžimo įrenginius bus paskelbti vėliau penktadienį.

Pirmadienį Sankt Peterburge įvyks OPEC šalių ir jų partnerių susitarimo dėl gavybos ribojimo stebėsenos komiteto posėdis, kuriame bus svarstomi įvairūs klausimai, įskaitant naujausius birželio mėnesio stebėsenos duomenis. Į susitikimą buvo pakviestos Libija ir Nigerija, kurioms buvo leista nedalyvauti susitarime ir kurios aktyviai didina naftos gavybą, tačiau ekspertai neturi ypatingų vilčių dėl jų dalyvavimo.

„Šių šalių reikalai nėra ypač geri. Ar jos pasiaukos kitų grupės dalyvių labui? Manau, tai yra labai mažai tikėtina“, – pareiškė „Hyundai Futures“ žaliavų rinkos analitikas Willas Yunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius