-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 09 /12:01

Naftos kaina kitąmet neturėtų perkopti 56 JAV dolerių

JAV energetikos departamento Energetikos informacijos administracija (EIA) pablogino pasaulinių naftos kainų šiais ir kitais metais prognozes ir taip pat peržiūrėjo JAV gavybos apimčių įverčius.
Nafta
Nafta / 123rf.com nuotr.

Šiais metais vidutinė WTI rūšies naftos kaina sudarys 49,08 JAV dolerio už barelį, o ne 49,88 JAV dolerio už barelį, kaip prognozuota anksčiau, nurodoma EIA parengtose gruodžio mėnesio prognozėse.

WTI kainos 2016 metais prognozė sumažinta nuo 51,31 iki 50,89 JAV dolerio už barelį.

Taip pat pablogintos vidutinės „Brent“ kainos prognozės – iki 52,93 JAV dolerio už barelį 2015 metais ir iki 55,78 JAV dolerio už barelį 2016 metais.

EIA taip pat šiek tiek sumažino JAV naftos gavybos 2016 metais prognozę – iki 8,76 mln. barelių per dieną. Tačiau šių metų gavybos prognozė padidinta nuo 9,29 iki 9,33 mln. barelių per dieną.

„Citigroup“: „Brent“ kaina 2016 metų pabaigoje sudarys maždaug 60 JAV dolerių už barelį

Kitų metų pabaigoje „Brent“ rūšies naftos kaina sudarys maždaug 60 JAV dolerių už barelį, prognozuoja JAV banko „Citigroup“ analitikai.

Tačiau analitikų parengtoje apžvalgoje pabrėžiama, jog ši prognozė gali būti sumažinta.

Ekspertų nuomone, bet kokia Saudo Arabijos pergalė kovoje dėl naftos rinkos, „be jokios abejonės, bus Piro pergalė“, nes krentant naftos kainoms gerokai mažėja pajamos.

Tuo tarpu oficialios Saudo Arabijos naftos pardavimo kainos „rodo, kad ši šalis nestovės nuošalyje ir neleis kitiems OPEC nariams užimti rinkos dalies“, mano analitikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius