Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kaina kopia aukštyn – jau 75 JAV doleriai už barelį

Didėjant geopolitinei įtampai Artimuosiuose Rytuose ir analitikams prognozuojant, kad JAV komercinės „juodojo aukso“ atsargos per praėjusią savaitę vėl sumažėjo, naftos kainos antradienį kyla trečią prekybos sesiją iš eilės, o „Brent“ kaina pasiekė 75 JAV dolerių už barelį kartelę, rašo agentūra „Bloomberg“.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Investuotojams nerimaujant, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas gali vėl įvesti sankcijas Iranui, naftos rinkos kintamumo indeksas kyla sparčiausiai per dvi savaites.

Nerimą rinkos dalyviams kelia ir pranešimai apie tai, kad praėjusią savaitę per Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos oro smūgį žuvo Jemeno husių politinis lyderis Salehas al Sammadas.

Birželio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,29 JAV dolerio, arba 0,39 proc., iki 75 JAV dolerių už barelį.

O gegužės mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,45 JAV dolerio, arba 0,66 proc., iki 69,09 JAV dolerio už barelį.

Analitikų skaičiavimais, JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę sumažėjo 2,25 mln. barelių.

Kita Iranui ir jo naftos eksportui svarbia data laikoma gegužės 12-oji, kai baigsis terminas, kurio Jungtinės Valstijos pareikalavo Irano branduolinio susitarimo peržiūrai. Daugelis ekspertų mano, kad Vašingtonas gali atsisakyti šio susitarimo ir vėl nustatyti sankcijas Teheranui.

Praeityje Irano naftos eksportas dėl sankcijų buvo sumažėjęs 1 mln. barelių per dieną.

Antradienį D.Trumpas susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, kuris, kaip manoma, JAV prezidentą bandys įtikinti nenutraukti susitarimo su Iranu, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Turto valdymo įmonės „UBS Wealth Management“ analitiko Giovanni Staunovo nuomone, tuo atveju, jeigu JAV atsisakys Irano branduolinio susitarimo, „Brent“ kaina gali pakilti iki 80 JAV dolerių už barelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius