Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Naftos kainos atsitiesia, „Brent“ kaina perkopė 71 JAV dolerio už barelį kartelę

Naftos rinka ketvirtadienį atsitiesia po dieną anksčiau patirto nuosmukio, kurį išprovokavo žinia apie netikėtą JAV komercinių „juodojo aukso“ atsargų padidėjimą.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,42 JAV dolerio, arba 0,59 proc., iki 71,18 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 0,38 JAV dolerio, arba 0,58 proc., iki 65,39 JAV dolerio už barelį.

Energetikos departamentui paskelbus, kad JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo 6,81 mln. barelių ir prieaugis buvo didžiausias nuo 2017 metų kovo mėnesio, „Brent“ kaina trečiadienį krito daugiau kaip 2 proc., o WTI kaina – daugiau kaip 3 procentais.

Be to, naftos atsargos Kušingo terminale – jame saugoma nafta, kuria prekiaujama NYMEX, – per savaitę išaugo 1,6 mln. barelių. Prieš tai atsargos šiame terminale dvylika savaičių iš eilės mažėjo.

Ketvirtadienį didžiausią teigiamą poveikį naftos rinkai padarė žinia apie tai, kad Kinija ir Jungtinės Valstijos rengiasi atnaujinti derybas dėl prekybos.

Investuotojai viliasi, kad dviem didžiausiems pasaulio ūkiams galbūt pavyks bent sušvelninti prieštaravimus ir užkirsti kelią savo bendrojo vidaus produkto (BVP) augimo lėtėjimui.

„Derybų atnaujinimas gali palaikyti naftos kainas, jeigu dėl to iš esmės pasikeis nuotaikos dėl pasaulinio prekybos karo perspektyvų“, – pareiškė „Danske Bank“ vyresnysis analitikas Jensas Pedersenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius