Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos baigia savaitę su minuso ženklu

Investuotojams nerimaujant dėl besivystančių rinkų problemų ir JAV naftos produktų atsargų augimo, naftos kainos penktadienį traukia žemyn ir savaitę baigia su minuso ženklu.
Naftos pramonės darbininkai
Naftos pramonės darbininkai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Lapkričio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,27 JAV dolerio, arba 0,35 proc., iki 76,23 JAV dolerio už barelį.

O spalio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,45 JAV dolerio, arba 0,66 proc., iki 67,32 JAV dolerio už barelį.

Nuo savaitės pradžios „Brent“ atpigo 1,8 proc., o WTI – 3,6 procento.

Spaudimą naftos kainoms daro besivystančių rinkų problemos, įskaitant valiutos krizes Turkijoje ir Argentinoje, taip pat JAV ir Kinijos prekybos ginčas.

„Nuogąstavimai dėl paklausos ir galimo besivystančių rinkų problemų išplitimo į kitas šalis ir toliau daro spaudimą kainoms, – pareiškė „ABN Amro“ vyresnysis ekonomistas Hansas van Cleefas. – Kainos mėgino pakilti, joms tai nepavyko ir dabar stebime traukimąsi žemyn. Manau, tam tikru momentu kainos pakils ir greičiausiai dėl sankcijų Iranui.“

JAV energetikos departamentas ketvirtadienį pranešė, kad šalies benzino ir distiliatų atsargos per praėjusią savaitę gerokai padidėjo.

Benzino atsargos išaugo 1,85 mln. barelių, o distiliatų atsargos – 3,1 mln. barelių. Tuo tarpu analitikai prognozavo, kad benzino atsargos per savaitę sumažės 1,5 mln. barelių, o distiliatų atsargos paūgės 700 tūkst. barelių.

Be to, atsargos Kušingo terminale – jame saugoma nafta, kuria prekiaujama NYMEX, – padidėjo 549 tūkst. barelių ir prieaugis buvo užfiksuotas ketvirtą savaitę iš eilės.

Tuo tarpu JAV komercinės naftos atsargos per savaitę sumažėjo 4,3 mln. barelių iki 401,5 mln. barelių – žemiausio lygio nuo vasario mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius