Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos ir toliau auga reaguodamos į Saudo Arabijos ir Rusijos susitarimą

Naftos kainos antradienį prekybos Azijoje metu ir toliau auga reaguodamos į Saudo Arabijos ir Rusijos susitarimą „kartu veikti“ siekiant stabilizuoti naftos kainas.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau analitikai mano, kad naftos brangimas bus trumpalaikis, nes šalys nedetalizavo savo planų.

Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas ir jos Saudo Arabijos kolega Khaledas Al-Falihas sutarė kartu siekti rinkos stabilizavimo, tačiau dėl naftos gavybos apimčių įšaldymo nesusitarė.

Naftą išgaunančioms valstybėms iki šiol nepavyksta susitarti dėl naftos gavybos apimčių įšaldymo dėl Saudo Arabijos ir Irano nesutarimų.

„Ministrai pažymėjo ypatingą konstruktyvaus dialogo ir artimo bendradarbiavimo tarp daugiausia naftos išgaunančių šalių svarbą siekiant palaikyti naftos rinkos stabilumą ir užtikrinti stabilų investicijų lygį ilgalaikėje perspektyvoje“, – teigiama anksčiau pirmadienį paskelbtame Saudo Arabijos ir Rusijos ministrų išplatintame pranešime.

„Siekdami šio tikslo ministrai sutarė kartu veikti ar bendradarbiauti su kitais naftos gamintojais“, – teigiama pranešime.

Reaguodamos į tokią žinią naftos kainos pirmadienį šoko į viršų, tačiau vėl prarado dalį pasiektų pozicijų.

Antradienį WTI nafta pabrango 84 centais, arba 1,89 proc., iki 45,28 JAV dolerio, o „Brent“ naftos kaina padidėjo penkiais centais, arba 0,1 proc., iki 47,68 JAV dolerio.

Naftą išgaunančioms valstybėms iki šiol nepavyksta susitarti dėl naftos gavybos apimčių įšaldymo dėl Saudo Arabijos ir Irano nesutarimų. Pastarasis nori atsigriebti po Vakarų sankcijų panaikinimo ir nėra linkęs įšaldyti gavybos apimčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius