Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naftos kainos ir toliau mažėja po didelio nuosmukio diena anksčiau

Naftos kainos ir toliau krinta penktadienį, išvakarėse nusmukusios iki žemiausios ribos nuo kovo 2 dienos, investuotojams nerimaujant dėl augančios įtampos tarp JAV ir Rusijos.
nafta
nafta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Brent nafta

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį ryte siekė 63,2 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,08 JAV dolerio, arba 0,13 proc. mažesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Ketvirtadienį šie sandoriai atpigo 4,72 JAV dolerio, arba 6,9 proc., iki 63,28 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 59,91 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,9 JAV dolerio, arba 0,15 proc. mažesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Ketvirtadienį šie sandoriai atpigo 4,6 JAV dolerio, arba 7,1 proc., iki 60 JAV dolerio už barelį.

„Įtampa tarp JAV ir Rusijos didėja, o Vašingtonas grasina Maskvai sankcijomis, – „MarketWatch“ pacitavo „Blue Line Futures“ analitiką Phillipą Streible. - Vienas iš būdų, kaip Rusija gali atsakyti, tai smogti JAV skalūnų gamintojams užtvindant rinką nafta.“

Naftos kainų kritimas šią savaitę gali tapti didžiausiu nuo spalio mėnesio, o WTI rūšies nafta jau atpigo 8,5 procento.

Neigiamą poveikį rinkai taip pat daro naujas karantino apribojimų etapas Europoje bei „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 naudojimo sustabdymas daugelyje Europos šalių.

Be to, prie naftos kainų kritimo prisidėjo JAV iždo pajamingumo didėjimas, dėl kurio sustiprėjo JAV doleris, taip pat signalai apie paklausos sumažėjimą Azijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius