Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos iš lėto juda aukštyn

Po įspūdingo kritimo praėjusią savaitę atsigauti bandančios naftos kainos palengva juda aukštyn, rinkos dalyviams laukiant politinių naujienų ir makroekonominių naujienų iš Jungtinių Valstijų.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Gruodžio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 0,09 JAV dolerio, arba 0,11 proc., iki 80,52 JAV dolerio už barelį.

O lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paūgėjo 0,04 JAV dolerio, arba 0,06 proc., iki 71,38 JAV dolerio už barelį.

Per visą praėjusią savaitę „Brent“ ateities sandoriai atpigo 4,4 proc., o WTI – 4 procentais.

Šią savaitę rinka atidžiai stebi pastarosiomis dienomis paaštrėjusius santykius tarp Saudo Arabijos ir JAV. Šie santykiai pablogėjo po Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymo Turkijoje, dėl kurio įtarimų šešėlis krito būtent ant Rijado.

JAV nuolat gyvenantis 59 metų J.Khashoggi, pastaruoju metu rašęs straipsnius JAV dienraščiui „The Washington Post“ ir juose kritikavęs faktinį Saudo Arabijos vadovą princą Mohammedą bin Salmaną, dingo spalio 2 dieną, kai užėjo į Saudo Arabijos konsulatą Stambule atsiimti santuokai reikalingo oficialaus dokumento. Nuo tada apie jį neturima jokių žinių.

Kai kurios žiniasklaidos priemonės tvirtina, kad konsulate žurnalistas buvo kankintas ir nužudytas. Tuo tarpu Saudo Arabija tvirtina, kad jis gyvas ir sveikas išėjo iš pastato.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra pagrasinęs „griežtai nubausti“ Saudo Arabiją, jeigu žurnalistas iš tiesų buvo nužudytas. Savo ruožtu Rijadas pažadėjo reaguoti į bet kokias baudžiamąsias priemones.

Tuo tarpu energetikos paslaugų įmonė „Baker Hughes“ penktadienį pranešė, kad Jungtinėse Valstijose eksploatuojamų naftos gręžimo platformų skaičius praėjusią savaitę išaugo aštuoniomis iki 869. Tai buvo pirmas savaitinis eksploatuojamų naftos platformų prieaugis šalyje per pastarąsias tris savaites.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius