-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos kyla, tačiau savaitę baigia su minuso ženklu

Naftos kainos penktadienį kyla, tačiau savaitę baigia su minuso ženklu, vyraujant nerimui dėl mažesnės paklausos, kadangi kai kuriose šalyse grąžinamos ribojančiosios priemonės, įskaitant Prancūziją ir JK, taip pat dėl signalų apie galimą pasiūlos didėjimą.
nafta
Nafta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

Lapkričio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį ryte pabrango 0,23 JAV dolerio, arba 0,55 proc., iki 42,17 JAV dolerio už barelį, palyginti su ankstesnės sesijos pabaiga. Ketvirtadienį šie sandoriai pabrango 0,17 JAV dolerio, arba 0,4 procento, iki 41,94 JAV dolerio už barelį.

O lapkričio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies nafta Niujorko prekių biržoje (NYMEX) pirmadienį prekiaujama po 40,53 JAV dolerio už barelį – 0,22 JAV dolerio, arba 0,55 proc. brangiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Ketvirtadienį šie sandoriai pabrango 0,38 JAV dolerio (0,1 proc.) iki 40,31 JAV dolerio už barelį.

Nuo šios savaitės pradžios „Brent“ kaina atpigo 2,1 proc., WTI – 1,7 procento.

Išvakarėse „Bloomberg“, remdamasi naftos prekybininkaų informacija, pranešė apie staigų Irako naftos pasiūlos su pristatymu lapkričio mėnesį didėjimą. Tai gali reikšti naftos gavybos didėjimą šalyje, kuri, priešingai, turėtų ją sumažinti – ir sumažinti netgi daugiau, nei nustatyta kvotomis pagal OPEC+ sutartą kompensacijų mechanizmą.

Taip pat šią savaitę Libijos naftos bendrovė „National Oil“ pranešė apie naftos gavybos atnaujinimą šalies rytuose, kai Libijos nacionalinės armijos (LNA) vyriausiasis vadas maršalas Khalifa Haftaras paskelbė apie naftos telkinių ir uostų blokados atšaukimą pasiekus susitarimą su vyriausybe Tripolyje.

„Meškų nuotaikos, kurias lemia numatomas tiekimo iš Irako ir Libijos padidėjimas, taip pat atsinaujinęs COVID-19 plitimas Europoje, nusveria mažėjančių JAV naftos atsargų poveikį rinkai“, – pažymėjo Singapūre veikiančios konsultacijų bendrovės „Vandana Insights“ įkūrėja Vandana Hari.

„AxiCorp“ ekspertai pažymi, kad nors yra keletas veiksnių, darančių spaudimą naftos rinkai, svarbiausias iš jų vis dar yra numatomas paklausos sumažėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius