-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos lėtai smunka, „Brent“ atpigo iki 74,57 JAV dolerio už barelį

Investuotojams sutelkus dėmesį į prasidėjusį Šiaurės ir Pietų Korėjos lyderių susitikimą ir laukiant Irano branduolinio susitarimo peržiūros termino pabaigos, naftos kainos penktadienį lėtai traukia žemyn.
Naftos platforma Šiaurės jūroje
Naftos platforma Šiaurės jūroje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Birželio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,17 JAV dolerio, arba 0,23 proc., iki 74,57 JAV dolerio už barelį.

O birželio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,16 JAV dolerio, arba 0,23 proc., iki 68,03 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ pabrango 0,74 JAV dolerio, arba 1 proc., o WTI – 0,14 JAV dolerio, arba 0,21 procento.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas penktadienį pradėjo istorinį aukščiausio lygio susitikimą. Pietų Korėjos valstybės vadovas pasiūlė dažniau rengti tokius susitikimus ir taip pat iškėlė idėją sujungti dviejų šalių geležinkelius.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas kiek anksčiau šią savaitę pareiškė, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas atrodo labiau linkęs pasitraukti iš Irano branduolinio susitarimo. Tačiau JAV gynybos sekretorius Jamesas Mattisas ketvirtadienį pranešė, kad sprendimas dėl pasitraukimo iš Bendro visapusiško veiksmų plano (BVVP – oficialus Irano branduolinio susitarimo pavadinimas) kol kas nepriimtas.

„Rinka nenuleis akių nuo žinių, susijusių su Irano sankcijomis, ir iki šios istorijos pabaigos, kokia ji bebūtų, investuotojai stengsis elgtis atsargiai, – mano „Hyundai Futures“ žaliavų rinkos analitikas Willas Yunis. – Jeigu dvi Korėjos pasieks taikų susitarimą, kainos greičiausiai pakils, tačiau tas kilimas netruks ilgai, nes rinkos kainose į šį veiksnį jau yra didžiąja dalimi atsižvelgta.“

Tačiau neapibrėžtumas dėl BVVP jau daro poveikį fizinei naftos rinkai, praneša agentūra „Bloomberg“. Prekiautojai nenori pasirašyti sutarčių dėl Irano naftos ir naftos produktų tiekimo po gegužės 12 dienos, kai baigsis terminas, per kurį Vašingtonas yra pažadėjęs peržiūrėti susitarimą.

Nuo savaitės pradžios „Brent“ pabrango 0,7 proc., o WTI atpigo 0,5 procento. Kiek anksčiau šią savaitę abiejų rūšių naftos kainos buvo pakilusios į aukščiausius per daugiau kaip trejus metus lygius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius