Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos naują savaitę pradeda augimu

Naftos kainos pirmadienio ryte kyla, tačiau analitikai teigia, kad augimas vargu ar užsitęs, nes šios žaliavos kainoms tebedaro spaudimą pasiūlos perteklius ir JAV dolerio stiprumas.
Naftos perdirbimo įmonė
Naftos perdirbimo įmonė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Brent“ rūšies naftos kaina spalio sandoriams ūgtelėjo 5 centais iki 44,32 JAV dolerio už barelį, o WTI rūšies naftos kaina rugsėjo sandoriams paūgėjo 9 centais iki 41,89 JAV dolerio už barelį.

„Naftos kainas galbūt šiek tiek parėmė nuosaikus trumpųjų pozicijų uždarymas“, – sako „IG Markets“ analitikas Bernardas Aw, manantis, kad kainų kilimas vargu ar tęsis ilgiau.

„Tai, kad JAV pradedama eksploatuoti vis daugiau gręžimo bokštų, maža tikimybė, kad OPEC atgaivins ... derybas dėl gavybos įšaldymo ir silpstanti paklausa sudaro didžiulę kliūtį naftos kainų pakilimui į didesnes aukštumas“, – pareiškė jis.

Pasak „EY Services“ naftos ir dujų rinkų analitiko Sanjeevo Gupta, „JAV darbo rinkos duomenys parodė, kad liepą darbo vietų sukurta daugiau, negu prognozuota. Tai paskatino JAV dolerio kurso pakilimą, o tai savo ruožtu ėmė daryti spaudimą naftos kainoms.“

Jo prognozėmis, „nors rinkos ir toliau atidžiai vertins Kinijos bei euro zonos ekonominius duomenis, dėl nuolat didelio komercinių atsargų lygio ir besitęsiančių nuogąstavimų dėl pasiūlos pertekliaus naftos kainos kitas dvi savaites greičiausiai svyruos gana nedideliame intervale“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius