Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos patraukė žemyn, „Brent“ atpigo iki 65,39 JAV dolerio už barelį

Investuotojams laukiant naujausių duomenų apie JAV komercinių „juodojo aukso“ atsargų pokyčius, naftos kainos antradienio vakare patraukė žemyn. Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuktelėjo 0,15 JAV dolerio, arba 0,23 proc., iki 65,39 JAV dolerio už barelį. Kiek anksčiau „Brent“ buvo pabrangusi iki 66,16 JAV dolerio už barelį.
Nafta
Nafta / „Scanpix“/AP nuotr.

O balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) nuo sesijos pradžios sumenko 0,27 JAV dolerio, arba 0,43 proc., iki 62,3 JAV dolerio už barelį.

Oficialius atsargų duomenis JAV energetikos departamentas paskelbs trečiadienį. O antradienį neoficialius duomenis paskelbs Amerikos naftos institutas (API), kuriam informaciją apie atsargas savo noru teikia naftos perdirbimo gamyklų, naftos saugyklų ir vamzdynų operatoriai.

Agentūros „S&P Global Platts“ apklausti ekspertai prognozuoja, kad naftos atsargos per praėjusią savaitę padidėjo vidutiniškai 2,5 mln. barelių.

Tuo tarpu Hiūstone vykstančioje konferencijoje „CERAWeek“ jau antrus metus iš eilės įvyko iškilminga OPEC ir JAV įmonių – skalūnų naftos gamintojų – atstovų vakarienė. Dalyviai apsikeitė patirtimi, o renginys buvo informatyvus ir naudingas, pareiškė žurnalistams OPEC generalinis sekretorius Mohammedas Barkindo.

Paklaustas, ar OPEC nerimauja dėl 2018 ir 2019 metais prognozuojamo JAV naftos gavybos augimo, jis atsakė: „Visiškai ne, tai ilgai lauktas įvykis. Paklausa labai tvirta, labai didelė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius