-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naftos kainos po JAV „juodojo aukso“ atsargų duomenų paskelbimo toliau traukia žemyn

JAV energetikos departamentui paskelbus naujausius šalies komercinių „juodojo aukso“ atsargų duomenis, naftos kainos trečiadienį toliau traukia žemyn.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV komercinės naftos atsargos per savaitę iki rugpjūčio 6 dienos sumažėjo 448 tūkst. barelių, nors agentūros „S&P Global Platts“ apklausti analitikai prognozavo, kad jos smuks vidutiniškai 600 tūkst. barelių.

Spalio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios smuko 0,56 JAV dolerio, arba 0,79 proc., iki 70,07 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) sumenko 0,58 JAV dolerio, arba 0,85 proc., iki 67,71 JAV dolerio už barelį.

Spaudimą naftos rinkai taip pat toliau daro nuogąstavimai dėl naujos COVID-19 bangos įvairiose pasaulio šalyse. Daugelis šalių, įskaitant Kiniją, vėl įveda karantino apribojimus ir tai jau daro poveikį naftos paklausai, rašo agentūra „Bloomberg“.

Jos duomenimis, mažiausiai keturios Azijos naftos perdirbimo įmonės ketina rugsėjį iš „Saudo Aramco“ įsigyti mažiau naftos negu numatyta galiojančiose sutartyse.

Neigiamą poveikį rinkai padarė ir pranešimai apie tai, kad Baltieji rūmai ketina paraginti Naftą eksportuojančių valstybių organizaciją (OPEC) ir jos partnerius – vadinamąją OPEC+ grupę – padidinti naftos gavybą, kad būtų galima pažaboti „juodojo aukso“ kainų kilimą.

„Su atitinkamais OPEC+ nariais kalbamės apie tai, kokios svarbios kainodarai yra konkurencingos rinkos, – pareiškė JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas, kurį cituoja televizijos kanalas CNBC. – Konkurencingos energijos rinkos užtikrins patikimą ir stabilų energijos tiekimą ir OPEC+ privalo padaryti daugiau atsigavimui paremti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius