Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos pradeda savaitę be didesnių pokyčių

Penktadienį gerokai smukusios naftos kainos pirmadienio ryte beveik nekinta.
Nigerijos naftos pramonė
Nigerijos naftos pramonė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rinkoje laukiama OPEC šalių ir jų partnerių susitarimo dėl gavybos ribojimo stebėsenos komiteto posėdžio, kuris įvyks Sankt Peterburge.

Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina nuo sesijos pradžios ūgtelėjo 0,05 JAV dolerio, arba 0,1 proc., iki 48,11 JAV dolerio už barelį.

O rugsėjo mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina paūgėjo 0,01 JAV dolerio, arba 0,02 proc., iki 45,78 JAV dolerio už barelį.

Penktadienį „Brent“ atpigo 1,24 JAV dolerio, arba 2,52 proc., o WTI – 1,15 JAV dolerio, arba 2,45 procento.

Stebėsenos komitetas pirmadienį pristatys rekomendacijas dėl gavybos mažinimo, kurios bus parengtos atsižvelgus į susitarimo įgyvendinimo ir jo veiksmingumo rezultatus, pareiškė OPEC generalinius sekretorius Mohammedas Barkindo (Mohamedas Barkindas).

Jis pažymėjo, kad susitarimo dėl gavybos ribojimo laikymosi lygis tebėra „puikus“, ir pridūrė, kad naftos paklausa pasaulio rinkoje antrąjį pusmetį gali augti 2 mln. barelių per dieną.

Anot jo, OPEC laukia Nigerijos ir Libijos sugrįžimo į rinką ir kiekvienas abiejų šalių tiekiamas barelis ras pirkėją.

Tuo tarpu agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais, praneša, kad komiteto posėdžio darbotvarkėje nėra Nigerijos ir Libijos naftos gavybos ribojimo klausimo.

Pasak šaltinių, šios šalys pirmiausia nori stabilizuoti naftos gavybą aukštesniame lygyje ir tik po to galbūt kalbėti apie galimybę ją apriboti.

„Kaip visuomet, svarbiausi susitikimo dalyviai yra Saudo Arabijos ir Rusijos atstovai“, – pareiškė „Alliance Bernstein“ vyresnysis ekonomistas Ericas Winogradas, kurį cituoja agentūra „MarketWatch“.

„Bet koks ženklas, iš kurio būtų galima spėti, kad viena iš šių valstybių nebėra taip ryžtingai nusiteikusi mažinti gavybą, padarys didžiulį poveikį naftos rinkai“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius