Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos ūgtelėjo iki aukščiausio lygio per tris mėnesius

Naftos kainos pirmadienį kyla, rinkai reaguojant į naujienas apie vakcinas nuo COVID-19.
Nafta
Nafta / 123RF.com nuotr.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ pirmadienio popietę paūgėjo 0,48 JAV dolerio, arba 1,07 proc., iki 45,44 JAV dolerio už barelį, lyginant su ankstesne prekybos sesija.

O sausio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paaugo 0,37 JAV dolerio, arba 0,87 proc., iki 42,78 JAV dolerio už barelį, lyginant su penktadienio kainomis.

Kiek anksčiau prekybos metu abiejų rūšių naftos kaina buvo ūgtelėjusi daugiau nei 2 proc. ir pasiekė aukščiausią lygį nuo rugsėjo pradžios, pažymi „Trading Economics“. Naftų kainų augimą paskatino žinia, jog skiepijimas farmacijos bendrovės „AstraZeneca“ sukurta vakcina nuo koronaviruso gali prasidėti jau gruodžio mėnesį, jei vakcina bus patvirtinta.

JAV farmacijos įmonė „Pfizer“ bei Vokietijos bendrovė „BioNTech“ praėjusį penktadienį pateikė paraišką dėl leidimo nedelsiant pradėti naudoti jų sukurtą vakciną nuo COVID-19 Jungtinėse Valstijose, o JAV pastangoms sukurti vakciną nuo koronaviruso vadovaujantis dr. Moncefas Slaoui teigė, kad skiepijimas gali būti pradėtas jau gruodžio 11–12 dienomis.

Visgi „Bloomberg“ pažymėjo, jog prekybininkai pamiršta, kad sergamumas COVID-19 ir toliau auga visame pasaulyje, o daugelio valstybių vyriausybės yra priverstos įvesti naujas karantino priemones.

Lapkritį naujų COVID-19 atvejų Jungtinėse Valstijose skaičius yra beveik 110 tūkstančių per parą didesnis nei praėjusį mėnesį.

Tuo tarpu Singapūras ir Honkongas dėl užkrato atvejų skaičiaus augimo Honkonge dviem savaitėmis atidėjo planus atnaujinti nemokamus skrydžius tarp dviejų miestų.

„Gali būti, kad stebime didžiulę pažangą vakcinų kūrime, tačiau artimiausiu metu COVID-19 padėtis Europoje ir Šiaurės Amerikoje greičiausiai blogės, – teigė konsultacijų bendrovės „Vandana Insights“ įkūrėja Vandana Hari. – Vakcinos nesustabdys dabartinių pandemijos bangų.“

Tuo tarpu Jemeno husių sukilėliai pirmadienį pareiškė paleidę raketą į Saudo Arabijos energetikos milžinės „Saudi Aramco“ naftos skirstymo stotį Raudonosios jūros Džidos mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius