-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos kainos vėl patraukė aukštyn

Dėl Naftą eksportuojančių valstybių organizacijos (OPEC) prognozių ir naujų sunkumų JAV ir Kinijos prekybos derybose ketvirtadienį smukusios naftos kainos penktadienį vėl patraukė aukštyn. Rugsėjo mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,38 JAV dolerio, arba 0,57 proc., iki 66,9 JAV dolerio už barelį.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Naftos kaina

O rugpjūčio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) paaugo 0,34 JAV dolerio, arba 0,56 proc., iki 60,54 JAV dolerio už barelį.

Ketvirtadienį „Brent“ atpigo 0,49 JAV dolerio, arba 0,7 proc., o WTI – 0,23 JAV dolerio, arba 0,4 procento.

Trečiadienį abiejų rūšių naftos kainos buvo pakilusios į aukščiausius nuo gegužės mėnesio lygius.

OPEC savo naujausioje mėnesio ataskaitoje nepakeitė naftos paklausos augimo 2019 metais prognozės ir toliau numato, kad paklausa šiemet padidės 1,14 mln. barelių per dieną iki 99,87 mln. barelių per dieną.

2020 metais, pirminiais vertinimais, naftos vartojimas taip pat padidės 1,14 mln. barelių per dieną, taigi, „juodojo aukso“ paklausa pasaulyje viršys 100 mln. barelių per dieną ribą ir pasieks 101,01 mln. barelių per dieną lygį, pažymima OPEC ataskaitoje.

„Naftos rinkoje pastaruoju metu buvo per daug neapibrėžtumo, – pažymėjo finansų maklerio įmonės „Walsh Trading“ vyriausiasis rinkos strategas Scottas Gecasas. – „Bulių“ stovykla sutelkia dėmesį į audrą Meksikos įlankoje, taip pat į didėjančią įtampą Artimuosiuose Rytuose. O „meškų“ stovykla žvelgia į JAV naftos gavybą, kuri sparčiai didėja.“

Taip pat auga angliavandenilių gavyba kitose OPEC nepriklausančiose šalyse ir dėl to kyla pasiūlos pertekliaus grėsmė, pridūrė ekspertas.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį gana griežtai pasisakė apie prekybos santykius su Kinija ir pažymėjo, jog „Kinija mus paveda“, nes neperka žadėtų JAV žemės ūkio produktų kiekių.

Penktadienį naftos kainų kilimą gali palaikyti žinios apie atogrąžų audrą „Barry“ Meksikos įlankoje.

JAV meteorologų vertinimais, penktadienio vakare arba šeštadienio ryte audra gali sustiprėti iki uragano.

JAV ekologinio saugumo biuro (BSEE) duomenimis, dėl audros Meksikos įlankoje ketvirtadienį buvo sustabdyta gavyba dalyje platformų, kurioms kartu tenka maždaug 53 proc. naftos ir 45 proc. dujų gavybos pajėgumų šiame regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius