Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naftos milžinė BP fiksavo 16,8 mlrd. JAV dolerių ketvirčio nuostolius

Jungtinės Karalystės energetikos milžinė BP fiksavo beveik 16,85 mlrd. JAV dolerių grynuosius nuostolius antrąjį ketvirtį, antradienį paskelbė bendrovė, nes koronaviruso pandemija sutrikdė naftos paklausą, todėl kainos smuko.
JK naftos milžinė BP
JK naftos milžinė BP / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nafta Nuostoliai

„Dėl tebesitęsiančio neigiamo COVID-19 pandemijos poveikio ir toliau vyrauja nestabili ir sudėtinga prekybos aplinka“, – teigė BP savo pelno ataskaitoje.

„Žvelgiant į ateitį, prekių kainų ir produktų paklausos perspektyvos išlieka kupinos iššūkių ir neapibrėžtos“, – pridūrė jis.

Ketvirtiniai nuostoliai po mokesčių siekė beveik 16,85 mlrd. JAV dolerių (14,10 mlrd. eurų), palyginti su 1,82 mlrd. JAV dolerių grynuoju pelnu 2019 metų antrąjį ketvirtį.

„Visų pirma, didelę įtaką turėjo mūsų ilgalaikių kainų prielaidų peržiūra ir su tuo susijęs vertės sumažėjimas bei nurašymo išlaidos“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Bernardas Looney.

Be veiklos rezultatų, BP pateikė išsamią informaciją apie tai, kaip bendrovė tikisi iki 2050 metų pasiekti „nulines“ anglies dioksido emisijas.

Bendrovės vadovas taip pat pridūrė, kad artimiausiu metu BP privalo atkurti savo finansus, o dėl koronaviruso sukelto energijos paklausos nuosmukio jau nuspręsta atsisakyti 10 000 darbo vietų, arba 15 proc. bendrovės pasaulinės darbo jėgos.

Siekdama surinkti labai reikalingų lėšų, BP neseniai paskelbė parduodanti savo naftos chemijos verslą varžovei „Ineos“ už 5 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius