Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos saulės elektrinės – veikiausiai tik kitąmet

Dėl vėluojančių įstatymo įgyvendinamųjų teisės aktų galimybė nedidelėms saulės elektrinėms nuo kovo 2 dienos mainytis elektra su „Lesto“ kol kas lieka tik popieriuje, rašo „Verslo žinios“.
Saulės energijos kolektoriai
Saulės energijos kolektoriai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Saulės elektrinių projektai šiemet veikiausiai nepajudės. Vyriausybė dar nepriėmė nutarimo, patvirtinančio aprašą su principais, kuriais nustatoma, kiek gaminantieji vartotojai turės mokėti už naudojimąsi elektros tinklais. O kol nėra aprašo, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija negali patvirtinti metodikos ir kainų“, – sakė Lietuvos saulės energetikos asociacijos prezidentas Vitas Mačiulis.

Pernai priimti Elektros energetikos ir Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymų pakeitimai numato, kad jais įteisinti dvipusės elektros apskaitos principai turi pradėti veikti nuo 2015 metų kovo 2 dienos, iki tos dienos turėjo būti priimti ir visi įgyvendinamieji teisės aktai. Energetikos ministerija aprašo projektą Vyriausybei pateikė vasario 26 dieną, tačiau nei į ankstesnių, nei į artimiausio kovo 13 dienos Vyriausybės posėdžio darbotvarkę šis klausimas dar nebuvo įtrauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius